12.4.2015
taikina:
2,5 tl kuivahiivaa (7g)
0,6 dl kuuma vettä (42°C)
2 dl (täys)maitoa
50 g sokeria
1,5 tl vanilja-aromia
1 kananmuna
(1 tl suolaa jos voi on suolaton)
60 g voisulaa
480 g vehnäjauhoja
2-3 tl voisulaa voiteluun ennen paistoa
täyte:
80 g huoneenlämpöistä voita
130 g fariinisokeria
50 g (ruoko)sokeria
2 rkl kanelia
kuorrute:
60 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
1 rkl huoneenlämpöistä voita
200 g tomusokeria
1 tl vanilja aromia
3-4 rkl lämmintä maitoa
Mittaa syvälle lautaselle kuuma vesi. Lisää ruokalusikallinen sokeria ja sirottele päälle kuivahiiva. Anna käydä n. 5 minuuttia. Mittaa taikinasekoituskulhoon maito, voisula, kananmuna, vanilja-aromi, suola ja sokeri. Sekoita seos tasaiseksi. Lisää käynyt hiiva ja sekoita. Nyt lisää 240g jauhoja ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää loput vehnäjauhoista ja anna koneen sekoittaa n. 5-7 minuuttia. Öljyä toinen kulho . Ota taikina, vaivaa palloksi ja laita kulhoon. Sivele vielä päältä ruokaöljyllä. Peitä kulho tuorekelmulla ja jätä taikina kohomaan max 2 tunniksi. Kauli taikina jauhoitetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 30 x 40 cm)
Levitä levyn päälle pehmeä voi. Sekoita kulhossa sokerit sekä kaneli. Ripottele kanelisokeriseos tasaisesti taikinalevyn päälle. Kääri levy rullalle pitkältä sivulta. Leikkaa rulla terävällä veitsellä 16 osaan. Aseta rullat voilla vodeltuun n. 25 x 35cm vuokaan. Pullien välille saisi jäädä välit. Peitä vuoka tuorekelmulla ja jätä taas kohoman max tunniksi. Voitele kohonneet pullat voisulalla ja paista 190 asteessa n. 15-20 minuuttia.
Mittaa sekoituskulhoon tomusokeri, pehmeä voi sekä tuorejuusto ja vanilja-aromi. Anna sekoittaa vähän. Nyt ala lisäämään lusikalla seokseen maitoa. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja levitä se pullien päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Uskomaton kuohkeus 👍🏻 ja maku ihana!