26.1.2016
taikina:
♦ 150 g sokeria
♦ 1 kananmuna
♦ 180 g vehnäjauhoja
♦ 2 tl leivinjauhetta
♦ 0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
♦ 60 ml ruokaöljyä
♦ 180 ml maitoa
♦ 1 tl vanilja aromia
kanelitäyte:
♦ 90 g (ruoko)sokeria
♦ 2-3 tl jauhettua kanelia
♦ 3 rkl huoneenlämpöistä voita
♦ (1 rkl vettä tarvittaessa)
kuorrute:
♦ 150 g tomusokeria
♦ 0,5 tl vanilja aromia
♦ 2 rkl maitoa
* Vatkaa sähkövatkaimella kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Lisää loput aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita muffinssipellin koloihin paperiset vuoat ja jaa ensin puolet taikinasta muffinivuokiin.
* Mittaa kanelitäytten aineet pieneen kattilaan ja kuumenna seosta kiehumapisteeseen välillä sekoittaen. Kuumenna sen verran, että sokeri sulaa ja seos sakenee. Seos tulee paksuhko (jos seos on mielestäni liian paksu niin lisää myös 1 rkl vettä) Nosta esim. haarukalla n. 1/2 tl seosta muffinsin keskelle ja vedä heti haarukalla taikinan pintaan viiruja.
Jaa päälle loppu taikina. Mikäli kanelitäyte paksuntuu kuumenna sitä hetki uudelleen mikrossa. Kaada se sitten pieneen nokallisen mittakannuun (itse käytin koristelukynä) ja tee spiraali muffinsien päälle.
Paista 180 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
* Sekoita kuorrutusaineet. Lisää maitoa, jos kuorrutus on liian paksun tuntuista. Levitä seos muffineille.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Justi Kinuskikissa. Sokeria ei tarvitse sulata. Se ei ole tarpeellista koska se kuitenkin paistuu muffinissa. Ja koristelukynä on kyllä mainio apuväline hienojen spiraalien tekoon 🙂