Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Makuja maailmalta,  Suolaiset piirakat Nähty 1197 kertaa
 
26.06.2019
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIKaali šarlotka eli kaalipiirakka


Resepti on slaavilaisesta keittiöstä.

täyte:
• 500 – 600 g (varhais)kaalia
• 1 iso porkkana
• 1 iso sipuli
• n. 2 rkl voita paistamiseen
• suolaa, ruokosokeria ja pippuria maun mukaan

taikina:
• 3 munaa
• 150 ml piimää
• 0,5 dl majoneesia
• 0,5 tl suolaa
• 200 g vehnäjauhoja
• 0,5 tl leivinjauhetta

Valmista ensin täyte. Suikaloi kaali, raasta porkkana karkealla raastimella ja silppua sipuli. Anna kaalin paistipannussa hautua matalalla lämmöllä, niin että neste on haihtunut. Lisää 1,5 rkl voita ja porkkanaraaste. Paista kaali ja porkkana kunnes ne pehmenee ja mausta suolalla, ruokosokerilla ja pippurilla. Kuullota erikseen loput voissa hetki sipulisilppua ja lisää kaali-porkkanaseokseen. Sekoita ja anna täytteen jäähtyä.

Vatkaa kananmunat rikki kulhossa. Lisää piimä, majoneesi, suola ja vhenäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Vuora ø 24 cm vuoka leivinpaperilla. Jaa taikina kahteen osaan ja levitä toinen esim. ruokalusikan pohjalla tasaisesti vuoan pohjalle. Lusikoi kaalitäyte tasaisesti pohjalle. Peitä täyte loput taikinalla. Paista piirakka kauniin ruskeaksi 180-asteisen uunin alatasolla 20-25 minuuttia.