26.9.2020
• 350 g kesäkurpitsaa
• 400 g vehnäjauhoja
• 2 tl suolaa
• 2 rkl leivinjauhetta
• 1 tl sokeria
• 150 g raastettua (parmesan) juustoa
• 200 g jääkaapikylmää voita
• 100 ml oliiviöljyä
• 100 ml maustamatonta jogurttia
• 80 ml maitoa
• voiteluun muna ja päälle n. 4 rkl juustoraastetta
Leikkaa kesäkurpitsa pitussuunassa puoliksi ja puolikaista n. 0,5 mm viipaleita. Jos kesäkurpitsa on isompi, leikkaa se pituussuunnassa neljään ja sitten viipaloi.
Sekoita isossa kulhossa jauhot, suola, leivinjauhe, sokeri ja raastettu juusto. Raasta karkealla raastimella kylmä voi suoraan jauheseokseen ja sekoita. Lisää öljy, jogurtti ja maito ja vaivaa taikina käsin tasaiseksi palloksi. Lisää kesäkurpitsapalat ja sekoita kevyesti käsin. Laita leivinpaperi uunipellille ja nosta taikinapallo keskelle.
Muotoile taikinasta kranssi.
Voitele päältä ja reunat kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta.
Paista 200°C uunissa 25-30 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä