Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Muut suolapalat,  Suolaiset piirakat,  Syksy Nähty 353 kertaa
 
26.09.2020
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIJuustoinen kesäkurpitsakranssi


• 350 g kesäkurpitsaa
• 400 g vehnäjauhoja
• 2 tl suolaa
• 2 rkl leivinjauhetta
• 1 tl sokeria
• 150 g raastettua (parmesan) juustoa
• 200 g jääkaapikylmää voita
• 100 ml oliiviöljyä
• 100 ml maustamatonta jogurttia
• 80 ml maitoa
• voiteluun muna ja päälle n. 4 rkl juustoraastetta

Leikkaa kesäkurpitsa pitussuunassa puoliksi ja puolikaista n. 0,5 mm viipaleita. Jos kesäkurpitsa on isompi, leikkaa se pituussuunnassa neljään ja sitten viipaloi.

Sekoita isossa kulhossa jauhot, suola, leivinjauhe, sokeri ja raastettu juusto. Raasta karkealla raastimella kylmä voi suoraan jauheseokseen ja sekoita. Lisää öljy, jogurtti ja maito ja vaivaa taikina käsin tasaiseksi palloksi. Lisää kesäkurpitsapalat ja sekoita kevyesti käsin. Laita leivinpaperi uunipellille ja nosta taikinapallo keskelle.

Muotoile taikinasta kranssi.

Voitele päältä ja reunat kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta.

Paista 200°C uunissa 25-30 minuuttia.