28.12.2017
pohja:
– 200 g piparkakkuja
– 75 g voita tai margariinia
– 2-3 spl luumumarmeladia
täyte:
– 5 liivatelehteä
– 2½ dl kuohukermaa
– 500 g rahkaa
– 1-1½ dl luumumarmaladia
– 1 tl vaniljasokeria
– 1 dl sokeria
– 1/2 tl kanelia
– ½ sitruunan kuoriraastetta
– ½ dl glögiä
– n. 6 kpl piparkakkua
koristeluun:
– n.1 dl kuohukermaa
– marsipaania
– tomusokeria
Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Pingota Ø 24 cm irtopohjavuokaan leivinpaperi. Kaada muruseos vuokaan ja painele se tasaiseksi vuoan pohjalle. Levitä luumumarmelaadi tasaisesti keksipohjalle.
Laita liivateet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää rahka, luumumarmeladi, sokerit, kaneli ja sitruunakuoriraaste. Sekoita täyte tasaiseksi. Kuumenna glögi, ota pehmenneet liivatteet vedestä pois ja purista käsissä ylimääräinen vesi pois ja sulata sinne. Anna jäähtyä muutama minuutti ja valuta ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita lusikalla sekoittaen täytteeseen käsin paloiteltu piparkakut. Kaada seos vuokaan. Peitä vuoka esim. alumiinifoliolla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljän tunnin ajaksi tai yön yli. Koristele kakku oman maun mukaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Näyttää kauniilta ja herkulliselta! Itse pidän kaikesta, missä luumu ja kerma/kerma-rahka kohtaavat. Tätäkin katselen ihan vesi kielellä. 😋