12.1.2019
pohja:
• 100 g huoneenlämpöistä voita
• 0,5 dl sokeria
• 1,5 dl kaurahiutaleita
• 2 dl vehnäjauhoja
• 0,5 tl leivinjauhetta
• 1 rkl kaakajauhetta
• 1 kananmuna
pohjalle:
• 3 rkl omena-kaneli marmeladia
täyte:
• 400g omena -kardemumma jogurttia
• 3 kananmunaa
• 1 tl vaniljasokeria
Pohja varten sekoita sähkövatkaimella keskenään kannamuna, sokeri ja kaakao. Lisää voi. Sekoita ja lisää seos muutamassa erässä vehnäjauho-leivinjauheseos sekä kaurahiutaleet taikinaan. Painele taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja vähän reunoille n.3cm. Käytä tarvittaessa hieman jauhoja apuna. Laita n. 15 minuutiksi jääkaappiin. Levitä pohjan pääll marmeladia. Sekoita kesekenään jogurtti, kananmunat ja vaniljsaokeri. Levitä jogurttiseos piirakkapohjalle marmeladin päälle, paista 30–40 min 200-asteisen uunin alimmalla tasolla. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskiemo, kiitos kommentista. Tässä kakussa käytin Valio Luomu omena-kardemumma jogurttia.