16.6.2015
pohjat:
• 80 g hunajaa
• 100 g sokeria
• 2 kananmunaa
• 125 g voita
• 1 tl ruokasoodaa
• 425 g vehnäjauhoja
täyte:
• 200 g sokeria
• 700 g smetanaa
Sekoita teräskulhossa hunaja, sokeri ja kananmuna keskenään. Nosta päälle huoneenlämpöinen voi.
Laita kulho vesihauteeseen (kattila jossa on vettä ja kattilan päälle sopiva teräskulho)
Lämmitä seosta vesihauteessa kunnes voi on kokonaan sulanut, mutta älä sekoita!
Lisää ruokasooda ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Lisää jäähtynyt seokseen jauhot vähitellen sekoittaen kunnes taikina on tasaista. Jaa taikina 7 osaan. Kauli jokainen pala ohueksi kiekoksi Ø 24 cm.
Se onnistuu näin: tarvitaan kolme leivinpaperiarkkia. Piirrä lyijykynällä yhdelle paperille kieko Ø 24 cm.
Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä piirretyn pyöreän levyn kokoiseksi. Irrota paperi, missä on piirros ja siirrä levy toisen paperin kanssa unipellille.
Paista 180-200 ° C uunissa noin 6-7 minuuttia eli kullanruskeaksi. Samaan aikaan, kun yksi pohja kypsyy kerkee rauhassa kaulia valmiiks seuraava pohja jne. Viimeisen kiekon voi kaulia noin suuruseksi koska siitä murskaatan kakun pinnalle murusia.
Sekoita keskenään smetana ja sokeri. Oman maun mukan voi vähentää sokerin määrää. Kasaa kakku tarjoiluvadille (kuusi levyä) Levitä väleihin ja päälle täytettä. Murskaa seitsemäs levy karkeaksi muruiksi ja ripottele murut kakun pinnalle.
Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä