24.5.2017
pohja:
• 100 g voita
• 1 dl sokeria
• 50 g smetanaa
• 1 kananmuna
• 3 dl vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
täyte:
• 250 g smetanaa
• 0,5 dl sokeria
• 1 kananmuna
• 1 tl vaniljasokeria
päälle:
• 250-300 g raparperia pieninä paloina (marjatkin käy)
• n. 0,5dl ruokokidesokeria
Vaahdota huneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää smetana, muna ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuoratuun piirakkavuuan (n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja kaada pohjalle. Ripottele raparperin palat täytteen päälle ja raparpereiten päälle ruokokidesokeri.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia. Taikinaan kuuluu ollaa kullanruskea ja täyte tarpeeksi hyytynyt.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tämä menee heti kokeiluun, juuri katsoin että pisimmät varret ovat valmiita poimittavaksi. 🙂