Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sokeripulla

Helppo sipulipiiras

9.7.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_IMG_7781_600x600.jpg

pohja:
• 1,5 dl vehnäjauhoja (voit osa korvata ruisjauholla)
• 100 g voita
• 3 rkl ranskankermaa
• ripaus suolaa

täyte:
• 500 g sipulia
• n. 3 rkl voita
• 2 isoa kananmunaa
• 3 spl ranskankermaa
• suolaa ja pippuria maun mukaan
• 100 g juustoraastetta

Täytettä varten kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi pannulla, lisää sipulit ja kuullota miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, älä ruskista. Sekoita välillä ja jätä jäähtymään.
Sekoita jauhot, suola ja pieneksi kuutioitu kylmä voi keskenään tasaiseksi seokseksi. Lisää ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa n. 30 minuuttia.
Painele taikina piirasvuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle ja reunoille.
Vatkaa munat kevyeksi vaahdoksi ja lisää joukkoon ranskankerma ja puolet juustoraasteesta. Sekoita joukkoon sipuliseos ja kaada täyte pohjan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Levitä piiran päälle loppu juustoraaste ja paista vielä n. 15 minuuttia. Tarjoa piiras täysin jäähtyneenä.

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

Suolaiset piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_juustune_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen piirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_Prantsuse_400x400.jpgSokeripullaRanskalainen omenakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_lusikkaletut_400x400.jpgSokeripullaMuhkeat kevätsipulipannarit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_banaani-mooni-1_400x400.jpgSokeripullaBanaani-unikonsiemenkakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_aronia-1_400x400.jpgSokeripullaMarja-aronia juustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_kesäk-1_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen kesäkurpitsakranssi

Kommentit (5)

Raija Keijama
2.1.2022 13:58

Minäkin haluaisin tietää mitä lyhenne spl tarkoittaa…

Hanna
13.2.2021 12:53

Hei, mikä lyhenne on spl tuossa ranskankermassa? Yritin etsiä tuolta mittataulukko sivulta, mutta en löytänyt tätä. Resepti lähdössä pian kokeiluun!😋

Kinuskiemo
11.7.2018 21:15

Näyttääpä ”syötävän” herkulliselta! Kuin suolainen karkki! Kaunis paistoväri ja raikkaan vihreänä koristeena ruohosipuli. Tykkään myös kotoisasti käännetyistä reunoista. Eihän tämä houkutteleva piirakka meidän pöytään ilmesty kuin tekemällä. Siis ensi tilassa hihoja käärimään! 🙂

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
10.7.2018 09:59

maris, kiitos ! Meilläkin menee tänään uusiksi. Eilinen on historia 🙂 Se on niin aito piiras. Teki kyllä mieliä lisätä vielä yrttejä ja valkosipulia mutta pääsin siitä ajatuksesta helposti yli.

maris
Kinuskileipomo maris
10.7.2018 08:12

Jes, tämänhän minä taidan tehdäkin! Kiitos Lissy ohjeesta! Juuri katselin, että jääkaapissa on yksi ylimääräinen ranskankermapurkillinen, joka pitää lähiaikoina saada käytetyksi. Tähän se uppoaakin kätevästi. 😊 Ja sipulit on ihan minun lemppareita. 😍

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa