9.7.2018
pohja:
• 1,5 dl vehnäjauhoja (voit osa korvata ruisjauholla)
• 100 g voita
• 3 rkl ranskankermaa
• ripaus suolaa
täyte:
• 500 g sipulia
• n. 3 rkl voita
• 2 isoa kananmunaa
• 3 spl ranskankermaa
• suolaa ja pippuria maun mukaan
• 100 g juustoraastetta
Täytettä varten kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi pannulla, lisää sipulit ja kuullota miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, älä ruskista. Sekoita välillä ja jätä jäähtymään.
Sekoita jauhot, suola ja pieneksi kuutioitu kylmä voi keskenään tasaiseksi seokseksi. Lisää ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa n. 30 minuuttia.
Painele taikina piirasvuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle ja reunoille.
Vatkaa munat kevyeksi vaahdoksi ja lisää joukkoon ranskankerma ja puolet juustoraasteesta. Sekoita joukkoon sipuliseos ja kaada täyte pohjan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Levitä piiran päälle loppu juustoraaste ja paista vielä n. 15 minuuttia. Tarjoa piiras täysin jäähtyneenä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Minäkin haluaisin tietää mitä lyhenne spl tarkoittaa…