24.11.2015
pohja:
♦ 3 keskisuurta porkkanaa
♦ 3 kananmunaa
♦ 150 ml ruokaöljyä
♦ 240 g vehnäjauhoja
♦ 1,5 dl sokeria
♦ 1 tl leivinjauhetta
kuorrute:
♦ 2 rkl maitoa
♦ 1,5 dl sokeria
♦ 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
♦ 50 g voita
♦ 50 g tummaa- tai maitosuklaata
Pilko porkkanat n. 3 – 4 osaan. Lisää pilkotut porkkanat, kananmunat ja öljy tehosekoittimeen ja soseuta. Yhdistä vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe. Lisää porkkanasose ja sekoita varoen tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla. Kaada taikina Ø 24 cm voideltuun kakkuvuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 40-45 minuuttia. Kumoa kakku vuoasta tarjottimelle ja jätä jäähtymään.
Mittaa maito, sokeri, kaakojauhe ja voi pinnoitettuun kattilaan. Kiehauta kuorrutetta kierrevispilällä hämmentäen. Siirrä kattila pois levyltä ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita. Kun suklaa on täysin sulanut anna kuoruteen jäähtyä hieman ja levitä sitten porkkanakakun päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä