Pinjasemenien tilalla voidaan käyttää myös (saksan)pähkinärouhetta
Tomusokerikuorrute ei ole pakollinen :) Tässä kahvikakussa on kuorrute tomusokerista ja sitruunanmehusta.
• 200 g kesäkurpitsaa (n. 4 dl raastettuna)
• 1 sitruunan kuoriraasetta
• 200 g vehnäjauhoja (n. 3,5 dl)
• 1 tl leivinjauhetta
• 2 tl vaniljasokeria
• hyppysellinen suolaa
• 2 kananmunaa
• 125 g sokeria (n. 1,5 dl)
• 1,5 dl rypsiöljyä
• 3-4 rkl pinjansiemeniä
Raasta kesäkurpitsa (karkealla raastimella) ja sitruunan kuori.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti rypsiöljy, sekoita ja lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä. Sekoita varovasti joukkoon kesäkurpitsa- , sitruunaraaste ja siemenet.
Kaada taikina voideltuun 1,5 l kahvikakkuvuokaan ja paista 180 °C noin 45 minuuttia tai kunnes kakkuun tökättyyn tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Anna jäähtyä n. 15 minuuttia vuoassaan ja kumoa. Jäähdytä kokonaan.
Aamuriemu, ilo kuulla 🙂