5.4.2020
• 4 dl piimä
• 1 rkl öljyä
• 1 kannamuna
• 2 dl kaurahiutaleita
• 2,5 dl vehnäjauhoa
• 2,5 dl ohrajauhoa
• 1 tl suolaa
• 1 tl kanelia
• 2 tl leivinjauhetta
• 3 rkl ruokosokeria
• 1 dl manteleita / pähkinöitä
• 1 dl rusinoita
• 1 dl pilkottu kuivattu aprikooseja ja / tai kuivattuja luumuja
Sekoita pienessä astiassa keskenään piimä, muna ja öljy.
Mitta isompaan kulhoon kaikki kuivat aineet ja hedelmät sekä pähkinät. Sekoita hyvin ja lisää piimä- munaseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina voideltuun leipävuokaan ( 26 – 30 cm) Tasoita pinta ja ripottele päälle vielä vähän siemeniä (oman maun mukaan). Paista 200 asteessa 30 – 40 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Leipä saa jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos reseptistä, Lissy! Leivoin tätä leipää joskus alku syksystä ja se oli niin hyvää kuin kuvittelinkin. Tykkään hedelmäisestä leivästä ja varsinkin aprikoosit maistuvat hyviltä. Puolet leivästä laitoin pakkaseen. Sekin onnistui hyvin. Teen tätä toistekin. Kivaa vähän erikoisempaa leipää esim. vierastarjoiluksi. 😊