21.1.2014
Jauha pähkinät yleiskoneessa aika hienoksi (pähkinäjauhe korvaa vehnäjauhon) Sekoita pähkinäjauho, perunajauho, leivinjauhe sekä suola keskenään.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Laita valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Anna valkuaisten lämmetä hetki huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi.. Sekoita keltuaiset ja sokeri kevyesti. Lisää keskenään sekoitettu kuivat aineet ja maito. Sekoittaa varovasti joukkoon vatkattu munanvalkuainen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun Ø 24 cm irtopohjavuokaan. Paista uunin alaosassa 175 °C 45 minuuttia. Poista reuna ja anna pohjan kokonaan jäähtyä.
Leikkaa kakku kahteen osaan. Kostuta molemmat pohjat nesteellä. Voitele noin puolet pähkinävoiteesta yhdelle pohjalle. Kun voide on kova ja sitä on vaikea levittää, sulata sitä muutama minuuttia lämpimässä uunissa. Leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne pähkinävoiteen päälle limittäin. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä täyte toisen pohjan päälle ja laita pohja päärynöiden päälle. Peitä kakku ja reunat loput pähkinävoiteella ja laita kylmään. Koristelu vapaaehtoinen.
** Ruusut väänsin Lidlista ostetusta hedelmätoffeesta. Ja pähkinälevite on myös Lidlista (Choco nussa)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä