18.2.2016
pohja:
* 200 g vehnäjauhoja
* 100 g voita
* 1 tl sitruunakuoriraastetta
* 1 kanamuna
* 50 g sokeria
* 350 g maustamatonta tuorejuustoa (mascarpone)
* 75 g sokeria
* 2 kananamunaa
* 1-2 tl sitruunakuoriraastetta
* 0,5 tl jauhettua muskotipähkinää
* 50 g rusinoita
* 50 g mantelilastuja
* 2 rkl tomusokeria
Mitta kaikki pohan aineet kulhoon. Nypi taikinaksi. Laita 30 minuutiksi jääkaappiin.
Sekoita juusto ja sokerit keskenään. Lisää kannamunat, raastettu sitruunankuori, muskottipähkinä ja rusinat. Sekoita massa tasasiseksi.
Painele taikina voidellun tai leivinpaperilla vuorattuun vuoan pohjalle.
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista kakkua 200 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja sirottele päälle tomusokeria. Leikkaa kakku paloiksi ennen tarjoilua.
!!! Jos keittiössä ei satu olemaan tuoretta sitruuna niin pakastimesta löytyy 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kyllä se saksan keittiön erikoiskakku on (Dresden Cheesecake) Pikkasen olen kakun reseptiä muokannut. Mantelilastut kuuluisi sekoittaa taikinaan mutta itse tykkään että ne paahtu kakun päällä.
Dresden Stollen on joulupulla voi olla että se juustokakku on pääsiäijuttu mutta ei ole tarkkoja tietoja 🙂