10.8.2014
pohja:
200 g digestivekeksejä
100 g voita sulatettuna
1,5 dl kookoshiutaleita
täyte:
2,5 dl kuohukermaa
250 g tuorejuustoa
340 g kondensoitua maitoa
2 limeä (puristettu mehu sekä raastetut kuoret)
5 liivatelehteä
chili-lime-siirappi:
kolmen limen puristettu mehu
60 g sokeria
2-3 kpl punaista chiliä (n.60g)
1. Aloita siirapin keittämisestä. Lisää pieneen kattilaan limen puristettu mehu ja sokeri. Halkaise chilit neljään suikaleeseen ja poista niistä siemenet. Hienonna chilit ja lisää kattilaan. Anna kiehua matalalla lämmöllä n. 7 minuuttia. Jäähdytä.
2. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Yhdistä keksit, kookoshiutaleet ja sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoan (ø 24cm) pohja ja reunat leivinpaperilla ja painele seos pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
3. Laita täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa kondensoitu maito. Lisää limen mehu ja raastettu kuori. Lisää kermavaahto ja tuorejuusto mukaan ja kääntele varovasti tasaiseksi seokseksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata 2-3 sekuntia mikrossa. Lisää liivate täytteen joukkoon sekoittaen. Levitä täyte keksipohjan päälle ja laita vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Kaada siirappi kakun päälle ennen tarjoilua.
Vinkki! Siirapin voi tarjota erikseen pienessa astiassa, jolloin jokainen voi sitä lisätä oman maun mukaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä