Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Kesä,  Täytekakut Nähty 319 kertaa
 
30.08.2018
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Britakakku raejuustotäytteellä


pohja:
• 150 g huoneenlämpöista voita
• 1,5 dl sokeria
• 4 kananmunankeltuaista
• 2 dl vahnäjauhoja
• 2 tl leivinjauhetta
• 1 tl vanilliinisokeria
• 1,5 dl maitoa

marenki:
• 4 kannamunanvalkuaista
• 1,5 dl sokeria
• 1 dl mantelilastuja

täyte:
• 2 dl flora vispia
• 1 dl sokeria
• 200 g raejuustoa
• (2 rkl vaniljakreemijauhetta)
• n.0,5 l mansikoita
• tomusokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja jatka vatkaamista. Lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoihin ja siivilöi jauhoseosta vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Laita leivinpaperi uunipellille ja voitele kevyesti. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle nuolijaa apuna käyttäen. Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kunnes seos on kiiltävän valkoista ja jäykkää. Levitä marenki taikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Ruokalusikan selkäpuolella saat muotoiltua kauniita marenkiaaltoja. Paista 175 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes marenkinpinta on vaaleanruskea. Anna kakkulevyn jäähtyä ja leikkaa se sitten kahtia. Nosta toinen levy tarjoiluastialle. Sekoita vaahdotettu kerma, (vaniljakrremijauhe),raejuusto ja sokerit keskenään. Levitä täyte pohjalevylle, viipaloi mansikat päälle ja nosta toinen kakkulevy päälle. Koristele vielä kakun pinta mansikoilla ja sirottele päälle tomusokeria. Säilytä kakku viileässä.