23.1.2014
pohja:
2 dl Digestive-keksin murusia
1 rkl fariinisokeria
4 rkl voisulaa
kinuskitäyte:
2-3 banaania viipaleina
2 rkl sitruunamehua
50 g voita
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
1-2 rkl fariinisokeria
2 liivatetta
kermatäyte:
1,5 dl vispikermaa
5 rkl mansikkanmakuista tomusokeria
koristeluun:
marsipaania, strössleitä, banania ym.
Sekoita murustettu keksit sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin. Leikkaa ø 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja vuora leivinpaperilla myös vuoan reunat. Taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään. Valmista täyte.
Viipaloi banaanit. Valuta banaaneille sitruunanmehua. Levitä banaanit pohjalle.
Laita liivate kylmään veteen.
Kaada kondensoitu maito kasariin lisää voi ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes voi ja sokeri ovat sulaneet. Lisää lämpöä ja keitä seosta noin 6-10 minuuttia, koko ajan sekoittaen. Nosta kasari liedeltä, anna hieman jäähtyä. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata 1-3 sekuntia mikroaaltouunissa. Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada kinuskitäyte banaanien päälle vuokaan ja laita kakku jääkaappiin hyytymään n. 1-2 tunniksi.
Ennen tarjoilua vaahdota vispikerma ja lisää vatkauksen loppuvaiheilla tomusokeri. Levitä päälle kermavaahto ja koristele.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Näyttääpä hyvältä! 🙂