17.4.2019
• 2 kananmunaa
• 2 ½ dl sokeria
• 100 g voisulaa
• 5 dl vehnäjauhoja
• 2 tl kanelia
• 1 dl paahdettuja mantelilastuja
• 2 tl leivinjauhetta
• 2 tl vaniljasokeria
• 3 kpl kypsää banaania
• 200 g maustamatonta jogurttia
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi lisää sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet sekä mantelilastut keskenään. Soseuta banaanit haarukalla ja sekoita jogurtin kanssa. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen banaani-jogurttisose ja jauhoseos. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kahvikakkuvuokkaan. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50–60 min. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Maukas kakku! Ja aika nopea ja helppo valmistaa. Kakku on myös uunivuossa paistettuna ja paloiksi leikattuna kätevä pakata mukaan herkulliseksi evääksi retkelle tai picknikille. Ja plussaa, että voi mieluusti leipoa valmiiksi jo edellisenä päivänä. Retkieväs tulee nyt mieleen, kun lähes kesäinen lämpö yllätti pääsiäisen lähestyessä. 🙂