30.7.2016
pohja:
♦ 2,5 dl murskattuja digestive,- tai kaurakeksejä
♦ 4 rkl voisulaa
pohjalle:
♦ 2 – 3 banaania
♦ 2 rkl puristettua sitruunamehua
täyte:
♦ 50 g voita
♦ 1 tölkki kondensoitua maitoa
♦ 2 liivatelehteä
♦ päälle n. 2 dl suolapähkinöitä
* Sekoita keksimurut ja voisula minileikkurissa tasaiseksi. Vuoraa leivinpaperilla ø 20cm vuoan pohja ja reunat. Kaada keksi-voiseos vuokaan ja painele lusikalla ohuesti reunoille n. 3cm ja loput tiivisti pohjaa vasten. Laita vuoka jääkaappiin.
* Viipaloi banaanit kulhoon ja tiputa päälle sitruunamehua. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
* Avaa kondensoitu maitotölkki ja kaada pieneen kattilaan. Lisä joukkoon voi ja kuummenna kunnes voi on sulanut. Sekoittele välillä. Keitä matalalla lämmöllä n. 10 minuuttia koko aja sekoittaen. Jäähdytä vähän.
* Nosta pehmenneet liivatelehdet vedestä ja purista kevyesti vesi pois. Nosta ne mikronkestävään kulhoon ja kuumenna täydellä teholla 1-3 sekuntia kunnes liivatteet ovat sulaneet. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Sekoita täyte sähkövatkaimella tasaiseksi.
* Nosta vuoka jääkaapista. Levitä banaaniviipalet pohjalle. Kaada täyte päälle. Laita kakku kylmään hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Ennen tarjoilua ripottele päälle suolapähkinöitä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos, Kinuskiemo. En ole kokeillut pakastaa kun tein sen eka kertaa ja äkkiä hävisi:) Yleensä kotona en kakkuja pakasta mutta työpaikalla ollaan kokeiltu kermaleivoksen pakastamista ja see oli ihan OK. Suolapähkinötä laitan seuraavan kerran varman hieman enemmän. Makuasiaa!