18.3.2018
pohja:
• 4 kananmunaa
• 1,5 dl sokeria
• 150g vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 30 g rouhittua mantelilastuja
kostutukseen:
• 1 dl maitoa maustettu vaniljasokerilla
täyte:
• 3-4 banaania
• 3 pkt à 2dl kuohukermaa mistä ota sivuun 1,5 dl kinuskikuorrutetta varten
• 60 g sokeria
kinuskikuorrute:
• 1,5 dl kuohukermaa
• 3/4 dl sokeria
• 3/4 dl fariinisokeria
• 2 tl voita
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää myös rouhittu mantelilastud. Sekoita jauhoseos tasaisesti vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun Ø 24 cm kakkuvuokaan ja paista alimmalla tasolla 20-30 minuuttia 175 asteessa. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen irrotusta. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta levyt maustetulla maidolla. Vaahdota kerma sokerilla. Viipaloi banaanit. Laita väliin kermavaahtoa ja banaaniviipaleita.
Kinuskia varten keitä kattilassa matalalla lämmöllä kermaa, sokeria ja fariinisokeria noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi voi, sekoita tasaiseksi. Anna hetken jäähtyä. Valuta kinuski kakun päälle. Pursota kermavaahto kakun reunoille tai taputele lusikalla 🙂 Anna kakun tekeytyä jääkaapissa 1-2 tuntia tai yön yli.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskiemo, kiitos 🙂