Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Täytekakut Nähty 1194 kertaa
 
18.03.2018
 
6 kommenttia

Banaani – kermavaahto täytekakku


Olen käyttänyt tätä reseptiä 25-30 v sitten ja nyt taas 🙂 Tosi yksinkertainen ja maukas täytekakku.

pohja:
• 4 kananmunaa
• 1,5 dl sokeria
• 150g vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 30 g rouhittua mantelilastuja

kostutukseen:
• 1 dl maitoa maustettu vaniljasokerilla

täyte:
• 3-4 banaania
• 3 pkt à 2dl kuohukermaa mistä ota sivuun 1,5 dl kinuskikuorrutetta varten
• 60 g sokeria

kinuskikuorrute:
• 1,5 dl kuohukermaa
• 3/4 dl sokeria
• 3/4 dl fariinisokeria
• 2 tl voita

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää myös rouhittu mantelilastud. Sekoita jauhoseos tasaisesti vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun Ø 24 cm kakkuvuokaan ja paista alimmalla tasolla 20-30 minuuttia 175 asteessa. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen irrotusta. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta levyt maustetulla maidolla. Vaahdota kerma sokerilla. Viipaloi banaanit. Laita väliin kermavaahtoa ja banaaniviipaleita.
Kinuskia varten keitä kattilassa matalalla lämmöllä kermaa, sokeria ja fariinisokeria noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi voi, sekoita tasaiseksi. Anna hetken jäähtyä. Valuta kinuski kakun päälle. Pursota kermavaahto kakun reunoille tai taputele lusikalla 🙂 Anna kakun tekeytyä jääkaapissa 1-2 tuntia tai yön yli.