30.1.2018
pohja:
• 180 g piparkakkuja
• 75 g voisulaa
täyte:
• 1 iso kypsä avokado
• 1 lime
• 75 g tomusokeria
• 4 liivatelehteä
• 2 dl kuohukermaa
• 2 kananmunavalkuaista
Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita niihin voisula. Painele muruseos ø 20cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Paista pohja 190 asteessa n. 10 minuuttia. Nosta uunista ja jätä jäähtymään.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma.
Soseuta avokado ja lisää sekaan limemehu ja puoleet tomusikerista. Purista liivateista vesi pois ja sulata kiehuvaan vesi tilkkaan. Lisää liivate hyvin sekoittaen avokadososeen. Lisää myös kermavaahto ja sekoita. Vatkaa valkuaiset ja loput tomusokeria kovaksi vaahdoksi ja sekoita täytteen joukkoon hyvin varovaisesti. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita vuoka jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi tai yön yli.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kommenteista mutta nyt on niin vaikea kysymys 🙂 Mä tiedän että kakussa on avokado ja toki tunnistan sen maun. Pitäisi testata ja tarjota kakkua vieraille kertomatta mikä kakku se on ja sitten kuulla makuelämuksia 😀