12.2.2017
• 150 g huoneenlämpöista voita
• 150 g raastettua marsipaania
• 0,5 dl sokeria
• 1 appelsiinin kuoriraaste ja puristettu mehu
• 3 kannamunankeltuaista
• 2 isoa porkkanaa
• 3 cm pala inkivääriä
• 1,5 tl leivinjauhetta
• 3,5 dl vehnäjauhoja
Sekoita huoneenlämpöinen voi, raastettu marsipaani ja sokeri keskenään. Raasta porkkanat, inkivääri ja appelsiininkuori hienoksi raasteeksi. Lisää sokeriseokseen, lisää appelsiinimehu ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää keltuaiset. Sekoita. Yhdistä keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinan sekaan ja sekoita kaikki tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uuniin keskitasolla, 200 asteessa noin 35-40 min. Laita tarvittaessa leivinpaperi päälle paiston loppuvaiheessa jos kakku meinaa tummua liikaa. Eri uuneissa voi paistolämpötila hieman vaihdella ja samoin paistoaika.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskiemo: Käytin vaan vispilää 🙂 Taikina on sen verran raskasta että mitään kuohkeutta kakkuun ei oikeastaan tulee eikä koho kovin paljon.