21.1.2017
taikina:
♦ 450-500 g vehnäjauhoja
♦ 15 g hiivaa
♦ 30 g sokeria
♦ 0,5 tl suolaa
♦ 300 ml maitoa
♦ 60 g voisulaa
♦ 1 kananmuna
täyte:
♦ 100 g voita
♦ 100 g sokeria
♦ 100 g fariinisokeria
♦ 1 appelsiinin kuori ja mehu
♦ 150 g mustikoita
♦ haluttaessa 1 rkl rommia
Kuumenna maito 37 asteiseiksi. Murusta hiiva taikinakulhoon. Lisää sokeri ja sekoita hiiva ja sokeri keskenään. Lisää maito, osa jauhoista ja suola. Sekoita. Lisää voisula ja kananmuna. Jatka sekoittamista ja lisää loput jauhot pienissä erissä. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella muutama minuutti. Anna kohota liinan alla peitettynä noin 45 minuuttia.
Täytettä varten sekoita sokerit ja raastettu appelsiininkuori. Toisessa kulhoon, sekoita appelsiinimehu rommilla (jos päätät käyttää rommia). Sulata pienessä kulhossa voi ja anna jäähtyä.
Voitele kakkuvuoka Ø 24cm voilla. Muotoile kohonneesta taikinasta n.25 g pikkupalloja (n. 35kpl)
Dippaa pallerot voisulaan ja sitten pyörittele ne sokeriseoksessa. Aettele yksi kerros palloja kakkuvuoan pohjalle. Kaada päälle hieman appelsiinimehua ja ripottele päälle ja väliin mustikoita. Jatka niin kauan, että taikina ja täytteet ovat kaikki vuoassa. Jos jää sokeria ja voisulaa niin kaada se päälle. Anna kohota noin tunti liinan alla lämpimässä paikassa ennen uuniin laittamista. Paista 180 asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla 45-50 minuuttia tai kunnes pullakko on kypsä. Käännä kakkuvuoka heti ylylösalaisin. Anna jäähtyä n. 10 minuuttia vuoassa ja posta sitten vuoka. Koristele mustikoilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos, Kinuskiemo 😀