Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sokeripulla

Apinaleipä mustikoilla ja appelsiinilla

21.1.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_16113151_1516009111762432_1921258478036199896_o_600x600.jpg

taikina:
♦ 450-500 g vehnäjauhoja
♦ 15 g hiivaa
♦ 30 g sokeria
♦ 0,5 tl suolaa
♦ 300 ml maitoa
♦ 60 g voisulaa
♦ 1 kananmuna

täyte:
♦ 100 g voita
♦ 100 g sokeria
♦ 100 g fariinisokeria
♦ 1 appelsiinin kuori ja mehu
♦ 150 g mustikoita
♦ haluttaessa 1 rkl rommia

Kuumenna maito 37 asteiseiksi. Murusta hiiva taikinakulhoon. Lisää sokeri ja sekoita hiiva ja sokeri keskenään. Lisää maito, osa jauhoista ja suola. Sekoita. Lisää voisula ja kananmuna. Jatka sekoittamista ja lisää loput jauhot pienissä erissä. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella muutama minuutti. Anna kohota liinan alla peitettynä noin 45 minuuttia.
Täytettä varten sekoita sokerit ja raastettu appelsiininkuori. Toisessa kulhoon, sekoita appelsiinimehu rommilla (jos päätät käyttää rommia). Sulata pienessä kulhossa voi ja anna jäähtyä.
Voitele kakkuvuoka Ø 24cm voilla. Muotoile kohonneesta taikinasta n.25 g pikkupalloja (n. 35kpl)
IMG_4952
Dippaa pallerot voisulaan ja sitten pyörittele ne sokeriseoksessa. Aettele yksi kerros palloja kakkuvuoan pohjalle. Kaada päälle hieman appelsiinimehua ja ripottele päälle ja väliin mustikoita. Jatka niin kauan, että taikina ja täytteet ovat kaikki vuoassa. Jos jää sokeria ja voisulaa niin kaada se päälle. Anna kohota noin tunti liinan alla lämpimässä paikassa ennen uuniin laittamista. Paista 180 asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla 45-50 minuuttia tai kunnes pullakko on kypsä. Käännä kakkuvuoka heti ylylösalaisin. Anna jäähtyä n. 10 minuuttia vuoassa ja posta sitten vuoka. Koristele mustikoilla.
IMG_4967

Ainesosat

Mustikka

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

Kahvikakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_juustune_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen piirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_Prantsuse_400x400.jpgSokeripullaRanskalainen omenakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_lusikkaletut_400x400.jpgSokeripullaMuhkeat kevätsipulipannarit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_banaani-mooni-1_400x400.jpgSokeripullaBanaani-unikonsiemenkakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_aronia-1_400x400.jpgSokeripullaMarja-aronia juustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_kesäk-1_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen kesäkurpitsakranssi

Kommentit (4)

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
23.1.2017 22:05

Kiitos, Kinuskiemo 😀

Kinuskiemo
23.1.2017 21:24

Heippa vaan, Lissy! Sinä teit sen taas! Ehdin jo odotella, mutta arvasin, että kohta tuot taas näytille jonkin hauskasti erilaisen leivonnaisen. Oikein arvattu. Näin lystikkääseen reseptiin ei törmääkään joka päivä. Näyttää ja kuulostaa jännittävältä. Ja apinamaiset ruokailutavat sallittuja! 🙂

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
22.1.2017 12:10
mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
22.1.2017 09:56

Kylläpä kuulostaa eksoottiselle! En ole ennen missään tämänkaltaiseen herkkuun törmännyt, onko resepti omasi vai tuleeko idea tähän hyvään jostain ulkomailta? 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa