13.4.2015
1 päivä
♦ 1 l mieluisa jogurttia
♦ 2 dl raejuustoa
♦ 450 g riisihiutaleita
2 päivä
♦ 1 sl vehnäjauhoja
♦ 1 tl suolaa
♦ 0,5dl voisulaa tai oliiviöljyä
♦ 3 dl maissihiutaleita
♦ 1 kananmuna
Valmistusohje:
1 päivä
Sekoita jogurtti ja raejuusto keskenään. Lisää riisihiutaleet. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna tekeytyä jääkapissa seuraavaan päivään.
2. päivä
1. Sekoita vehnäjaho, suola, voi tai öljy ja maissihiutaleet keskenään. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää seokseen. Sekoita tasaiseksi ja lisä seos jogurti-hiutale seokseen. Sekoita tasaiseksi. Jos taikina on liian paksu (puuromaista) lisää vähän jogurttia.
3. Taputtele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, koko pellin kokoiseksi levyksi.
4. Paista + 225 C:ssa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes paistos on ottanut kullanruskean värin.
5. Anna jäähtyä. Leikkaa sopiviksi paloiksi ja tarjoa esim. raejuuston kera.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2559 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Ok. Itse asiassa ihan hyvä tapa. Illalla voi tehdä tavallaan jo puolet hommasta. Aamulla loppu sujuu yhdessä hujauksessa. Työ on kivasti jaettu kahdelle päivälle. 🙂