22.2.2016
16 kpl
* 0,5 l maitoa
* 25 g voita
* 125 g vehnäjauhoja
* 225 g sokeria
* 2 kanamunaa
* 2 keltuaista
* 2 tl vanilja aromia TAI vaniljasokeria
* 1-2 rkl tummaa rommia
Kuumenna kasarissa maito ja voi kiehumispisteeseen. Sekoita isossa kulhossa jauhot ja sokeri. Lisää kananmunat sekä keltuaiset ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaada maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen taikinaan. Lisää vanilja aromi TAI vaniljasokeri. Anna taikinaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja lisää rommi. Sekoita ja kaada taikina esim. 1,5 l pulloon. Sulje pullo huolellisesti korkilla ja nosta jääkaappiin 24 tai max 48 tunniksi.
Lämmitä uuni 250 asteeseen. Voitele leivosvuoat (silikonisia ei tarvii voidella). Ravista pulloa, jotta taikina sekoittuu kunnolla. Jaa taikina vuokiin, jäta n. 5 mm kohoamisvaraa. Paista leivoksia 5 minuuttia, laske lämpötila 180 asteeseen ja paista vielä noin tunti. Silikonivuoka vaatii usein vähän pidemmän paistoajan. Mulla olit leivokset uunissa (180°C) tunti ja 20 minuuttia. Kumoa leivokset vuoista kun ne ovat vielä kuumia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
onpas mielenkiintoinen ohje, en ole ennen tällaisiin törmännyt =)