5.3.2014
3 kanamunaa
3 dl sokeria
2 dl piimää
6-9 dl vehnäjauhoja (katso itse?)
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2½ tl vaniliinisokeria
2½ rkl kaakaota
150 g sula voita
1-2 banaania (oman maun mukaan)
Vaahdota kanamuna ja sokeri, sekoita piimä joukkoon.
Lisää jauhot (en tiedä jauhojen tarkkaa määrää, koska
en mittaa sitä melkein koskaa, katson itse omalla silmällä).
Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.
Sekoita myös voi taikinaan.
Nostele taikina pienissä määrissä muffinssivuokiin. Pilko
banaani pieniin osiin ja aseta palaset muffinssi vuokiin.
Lisää taikinaa vielä hieman banaanien päälle.
Paista uunin keskitasossa 180’c asteessa noin 15-20 min.
Kuorrute
kuorrutteen teen aina itse ilman mittoja, mutta aina olen onnistunut.
noin 2-3 reilua rkl sulaa voita
noin ½ pkt tomusokeria, niin että siittä tulee sopivan paksua ja joustavaa
noin 3 rkl kaakaota
noin 2 reilua tl vaniliinisokeria
noin 2/4 dl vettä
(lisää tarvittaessä tomusokeria)
Leivtä kuorrute hieman jähtyneiden muffinssien päälle, koristeeksi esim. nonparellä, strösseleitä, kookoshiutaleita tai mitä sitten keksitkin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Juu, olen tehnyt tätä myös päiväkodissa lapsille 🙂 ja kaikki tykkäsivät 🙂