5.3.2014
POHJA:
3 kanamunaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
6-9 dl vehnäjauhoja (kato ite)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
3 rkl kaakaota
150 g sulaa voita
KUORRUTE:
Sulata voita reilut 3 ruokalusikallista. Lisää tomusokeria noin puolipaketti, sen verran että kuorrutteestä tulee vähän paksua ja venyvää. Sekoita joukkoon 3 ruokalusikallista kaakaota ja 2 reilua teelusikallista vaniliinisokeria. Lisää joukkoon myös 2/4 dl vettä, jotta kuorrute on helpompi levittää.
Vaahota kanamuna ja sokeri, lisää maito.
Sekoita taikinaan jauhot sekä muut kuivat aineet, lisää voi.
Paita uunin keskitasossa noin 25 min, 185’c . Jäähdytä vähän aikaa ja levitä kuorrute päälle, koristeiksi esim. nonparellejä, strösseleitä, kookoshiutaleita.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
mielenkiintoiset mokkaruudut ilman kahvia..