Kinuskileipomo lintzu

Kategoria: Täytekakut Nähty 6804 kertaa
 
19.12.2016
 
6 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIPipari-tyrni täytekakku


Joulun alla leivotaan, koristellaan ja syödään paljon pipareita, joka kuuluu joulun perinteisiin. Mutta halusin kuitenkin testi mielessä käyttää pipareita jossain leivonnaisessa, ja päädyin lopulta täytekakkuun. Tässä kakussa on suklaakakkupohja ja pipari ja tyrni-täyte. Koska suklaa ja pipari on makea maultaan, halusin kakun toiseksi täytteeksi jotain muuta kuin makeaa. Valitsin tyrnin, ja minun mielestä se sopi tosi hyvin pipari täytteen kanssa. Kakku ei ole liian makea eikä liian piparinen, vaan kaikki maut tulevat sopivasti esiin. 🙂

Kakku 22 cm vuokaan

DSC_0363

Pohja:

♡ 4 munaa
♡ 1,5 dl sokeria
♡ 1,5 dl vehnäjauhoja
♡ 0,5 dl perunajauhoja
♡ 0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
♡ 0,5 tl leivinjauhetta

Koostutus: 1 rkl kaakaota + 2 dl maitoa

Laita uuni päälle 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokeri vaahtoon, nuolialla varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla n.25-35 min.

Piparitäyte: (yhteen väliin)

♡ 1,5 dl vispikermaa
♡ 1/2 purkkia Arlan piparkakku rahkaa
♡ n.0,5 dl piparimuruja
♡ 2 rkl maitorahkaa
♡ 1/2 tl vaniljasokeria
♡ 2 liivatelehteä + 1 rkl vettä liivatelehtien sulattamiseen

Upota liivatelehdet kylmään veteen ja anna liueta n.5 min.
Vatkaa kerma ja lisää rahkat ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi joukkoon piparimurut ja sekoita tasaiseksi seokseksi.
Purista ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liuotetut liivatteet. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää sitten liivateseos ohuena nauhana samalla vatkaten kermaseokseen.

Tyrnitäyte: (toiseen väliin)

♡ 1,5 dl vispikermaa
♡ 150 g tyrni tai vanilja jugurttia
♡ 0,5 dl tyrnimehua
♡ 0,5 dl sokeria
♡ 2 rkl maitorahkaa
♡ 1 tl vaniljasokeria
♡ 3 liivatelehteä + 1 rkl vettä liivatelehtien sulattamiseen

Upota liivatelehdet kylmään veteen ja anna liueta n.5 min. Vatkaa kerma. Lisää kerman joukkoon jugurtti, tyrnimehu, sokeri, maitorahka ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
Purista ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä. Kuumenna vesi kattilassa ja sulata joukkoon liuotetut liivatelehdet. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää sitten ohuena nauhana kermaseokseen.