26.4.2015
16 palaa
Pohja:
2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 1/2 dl Myllyn paras kaurahiutaleita
3 1/2 dl Myllyn paras erikoisvehnäjauhoja
Täyte:
2 porkkanaa
100g parsakaalia
1 sipuli
1 paprika
1 keitetty peruna
n.100 g fetajuustoa
2 dl ruokakermaa
2 munaa
Mausteita maun mukaan (esim. suola, pippuri, ruohosipuli..)
Juustoraastetta piirakan päälle
Pohja: Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kuumaan veteen. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota n.30 min. Valmista sillä aikaa täyte.
Täyte: Paloittele porkkanat ja parsakaalit haluamasi paloiksi ja keitä kattilassa muutama minuutti. Kullota hienoksi hakattu sipuli, paprika ja peruna pannussa ja lisää loppuvaiheessa keitetyt porkkanat ja parsakaali. Mausta.
Sekoita kulhossa munat ja kerma, mausta halutessasi.
Kun pohja on kohonnut vuorra pienempi uunivuoka leivinpaperilla (minun 32 cm x 25 cm) ja painele pohja tasaisesti vuokaan. Kaada kasvisseos ja fetajuustokuutioita pohjan päälle. Kaada päälle vielä muna-kerma seos ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista piirakkaa 200 asteessa n.30 min tai kunnes pinta on saanut väriä.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä