Kinuskileipomo lintzu

Kategoria: Suolaiset piirakat,  Yhteistyöreseptit Nähty 10335 kertaa
 
26.04.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIFetapiirakka


Tässä on maukas ja mehevä fetapiirakkan ohje. Piirakkaan sekoitin kaikkea jäämiä mitä kaapista löytyi ja lopputulos oli positiivinen! 😀 Piirakkaa voi esim. tarjoilla pienenä suolaisena suupalana juhlissa tai nauttia kotona sellaisenaan.

16 palaa

image

Pohja:
2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 1/2 dl Myllyn paras kaurahiutaleita
3 1/2 dl Myllyn paras erikoisvehnäjauhoja

Täyte:
2 porkkanaa
100g parsakaalia
1 sipuli
1 paprika
1 keitetty peruna
n.100 g fetajuustoa
2 dl ruokakermaa
2 munaa
Mausteita maun mukaan (esim. suola, pippuri, ruohosipuli..)
Juustoraastetta piirakan päälle

Pohja: Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kuumaan veteen. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota n.30 min. Valmista sillä aikaa täyte.

Täyte: Paloittele porkkanat ja parsakaalit haluamasi paloiksi ja keitä kattilassa muutama minuutti. Kullota hienoksi hakattu sipuli, paprika ja peruna pannussa ja lisää loppuvaiheessa keitetyt porkkanat ja parsakaali. Mausta.
Sekoita kulhossa munat ja kerma, mausta halutessasi.

Kun pohja on kohonnut vuorra pienempi uunivuoka leivinpaperilla (minun 32 cm x 25 cm) ja painele pohja tasaisesti vuokaan. Kaada kasvisseos ja fetajuustokuutioita pohjan päälle. Kaada päälle vielä muna-kerma seos ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista piirakkaa 200 asteessa n.30 min tai kunnes pinta on saanut väriä.

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo