9.4.2015
n.12 pientä leivosta
Pohja:
50 g voita
1 dl tomusokeria
1/2 munaa
1 1/2 – 2 dl vehnäjauhoja
Vaniljakiisseli: (ensimmäinen täyte)
2 dl maitoa
1-2 rkl sokeria
2 rkl maizenaa
2 munankeltuaista
2 tl vaniljasokeria
Persikka survos: (toinen täyte)
Survottuja säilykepersikoita
Persikka kreemi: (kolmas täyte)
2 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1+1 dl vispikermaa
2 munankeltuaista
1/2 dl tomusokeria
1 dl persikkasosetta
Valmista ensiksi pohjataikina. Mittaa tomusokeri, voi, muna ja vehnäjauhot monitoimikoneeseen ja anna pyöriä niin kauan kunnes siitä on tullut kiinteä taikinapallo. Jaa taikina 12 osaan ja muotoile vuokiin. Anna taikinapohjien levätä jääkaapissa n.30 min ja paista sitten 150 asteessa n.10 min.
Vaniljakiisseli: Mittaa maito, sokeri ja maizenaa kattilaan. Lisää keltuaiset ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna miedolla lämmöllä (!) koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli paksunee. Lisää lopuksi vaniljasokeri. Pane jääkaappiin jäähtymään.
Persikka kreemi: Pane liivatelehdet kylmään veteen. Mittaa maito, kerma (1 dl) ja vaniljasokeri kattilaan ja kiehauta. Sekoita tomusokeri ja keltaiset kulhossa ja kaada joukkoon noin 1/2 maitoseoksesta sekoittaen. Kaada seos kattilaan. Anna kreemin paksuuntua miedolla lämmöllä (!) koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja lisää liivatelehdet. Vispaa sähkövatkaimella loput kermat (1dl) ja lisää persikkasoseen kanssa seokseen. Anna jäähtyä jääkaapissa.
Leivoksien kokoaminen: pursota/kaada pieni nokare vaniljakiisseliä jokaiseen leivokseen. Kaada sitten pieni kerros persikka sosetta vaniljakiisselin päälle. Pursota lopuksi leivosten päälle persikkakreemiä. Koristele esim. persikalla ja suklaalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Keittiökoira: Kiitos paljon! 😀