Kinuskileipomo lintzu

Kategoria: Leivokset Nähty 5108 kertaa
 
09.04.2015
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIPersikka leivokset


Pääsiäisenä saimme kotitalous tunnilta tehtävän tehdä pääsiäislounas koko perheelle. Rupesin selailemaan kirjoa ja löysin tarteletti reseptin joka näytti kivalta jälkiruualta. Mutta koska meiltä ei löytynyt tarteletti vuokia, ei tarteletti myöskään ollut mahdollinen tehdä. Mutta halusin kuitenkin toteuttaa jonkun piirakkamaisen jälkiruuan, ja silloin syntyi tällainen persikka leivos. Vaniljakiisseli ja persikkasose toi kivan maun tähän leivokseen! 🙂

image

n.12 pientä leivosta

Pohja:
50 g voita
1 dl tomusokeria
1/2 munaa
1 1/2 – 2 dl vehnäjauhoja

Vaniljakiisseli: (ensimmäinen täyte)
2 dl maitoa
1-2 rkl sokeria
2 rkl maizenaa
2 munankeltuaista
2 tl vaniljasokeria

Persikka survos: (toinen täyte)
Survottuja säilykepersikoita

Persikka kreemi: (kolmas täyte)
2 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1+1 dl vispikermaa
2 munankeltuaista
1/2 dl tomusokeria
1 dl persikkasosetta

Valmista ensiksi pohjataikina. Mittaa tomusokeri, voi, muna ja vehnäjauhot monitoimikoneeseen ja anna pyöriä niin kauan kunnes siitä on tullut kiinteä taikinapallo. Jaa taikina 12 osaan ja muotoile vuokiin. Anna taikinapohjien levätä jääkaapissa n.30 min ja paista sitten 150 asteessa n.10 min.

Vaniljakiisseli: Mittaa maito, sokeri ja maizenaa kattilaan. Lisää keltuaiset ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna miedolla lämmöllä (!) koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli paksunee. Lisää lopuksi vaniljasokeri. Pane jääkaappiin jäähtymään.

Persikka kreemi: Pane liivatelehdet kylmään veteen. Mittaa maito, kerma (1 dl) ja vaniljasokeri kattilaan ja kiehauta. Sekoita tomusokeri ja keltaiset kulhossa ja kaada joukkoon noin 1/2 maitoseoksesta sekoittaen. Kaada seos kattilaan. Anna kreemin paksuuntua miedolla lämmöllä (!) koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja lisää liivatelehdet. Vispaa sähkövatkaimella loput kermat (1dl) ja lisää persikkasoseen kanssa seokseen. Anna jäähtyä jääkaapissa.

Leivoksien kokoaminen: pursota/kaada pieni nokare vaniljakiisseliä jokaiseen leivokseen. Kaada sitten pieni kerros persikka sosetta vaniljakiisselin päälle. Pursota lopuksi leivosten päälle persikkakreemiä. Koristele esim. persikalla ja suklaalla.