Kinuskileipomo lintzu

Kategoria: Hyydykekakku-tempaus,  Juusto- ja hyydykekakut Nähty 22360 kertaa
 
02.06.2015
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIMansikka valkosuklaajuustokakku


Tämän kakun leivoin yllätyksenä äidille äitienpäivänä ja yhdistin kaksi hänen lemppari ainesta. Kakku on hyvin makea eikä isoa palaa tarvitse ottaa ennen kuin makea massu on täynnä.. 😉 Kakku sai paljon kehuja ja tykkäsin itse kovasti tästä kakusta! 😀

20 cm irtopohjavuoka

image

Pohja
1/2 pakettia digestive keksejä
n. 50 g voita
vaniljasokeria

Täyte
2 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
130g valkosuklaata (esim. panda)
Vaniljasokeria

Kiile
1,5 dl mansikkasosetta
3 liivatelehteä
vettä

Koristeet
Valkosuklaata
Mansikoita
Sokerihelmiä

Pohja: Murskaa keksit ja lisää sulanut voi sekaan. Painele taikina tasaisesti vuorattuun 20 cm irtopohjavuokaan. Valmista sitten täyte.
Täyte: Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma hieman tavallista kovemmaksi vaahdoksi ja lisää sitten tuorejuusto sekaan. Mausta vaniljasokerilla. Lisää lopuksi valkosuklaa. Kaada täyte pohjan päälle ja pane hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi. Tee sitten kiille.
Kiille: Pane liivatelehdet kylmään veteen ohjeen mukaan ja purista sitten ylimääräiset vedet pois. Pane kattilaan tilkka vettä ja liivatelehdet. Kuumenna. Kun liivatelehdet ovat sulaneet lisää mansikkasose. Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja anna kakun levätä jääkaapissa pari tuntia, mieluiten yön yli.

Koristele kakku esim. valkosuklaalla, mansikoilla ja sokerihelmillä! 🙂