2.6.2015
20 cm irtopohjavuoka
Pohja
1/2 pakettia digestive keksejä
n. 50 g voita
vaniljasokeria
Täyte
2 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
130g valkosuklaata (esim. panda)
Vaniljasokeria
Kiile
1,5 dl mansikkasosetta
3 liivatelehteä
vettä
Koristeet
Valkosuklaata
Mansikoita
Sokerihelmiä
Pohja: Murskaa keksit ja lisää sulanut voi sekaan. Painele taikina tasaisesti vuorattuun 20 cm irtopohjavuokaan. Valmista sitten täyte.
Täyte: Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma hieman tavallista kovemmaksi vaahdoksi ja lisää sitten tuorejuusto sekaan. Mausta vaniljasokerilla. Lisää lopuksi valkosuklaa. Kaada täyte pohjan päälle ja pane hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi. Tee sitten kiille.
Kiille: Pane liivatelehdet kylmään veteen ohjeen mukaan ja purista sitten ylimääräiset vedet pois. Pane kattilaan tilkka vettä ja liivatelehdet. Kuumenna. Kun liivatelehdet ovat sulaneet lisää mansikkasose. Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja anna kakun levätä jääkaapissa pari tuntia, mieluiten yön yli.
Koristele kakku esim. valkosuklaalla, mansikoilla ja sokerihelmillä! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos paljon! 😀