Kinuskileipomo lintzu

Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat,  Yhteistyöreseptit Nähty 4096 kertaa
 
20.04.2015
 
4 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIKuituleipä


Kaapistani löytyi paljon erilaisia jauho jäämiä, joten leivon niistä leivän. Leivässä käytin ensimmäistä kertaa kohotusaineena ruokasoodaa hiivan sijaan, ja positiivisesti sekin toimi! Leivästä huomasi kuitenkin mausta että leipään ei oltu käytetty hiivaa, mutta hyvä siitä silti tuli! 🙂 Leivässä maistuu ruis ja on rakenteeltaan pehmeä. Leipä säilyy noin viisi päivää huoneenlämmössä.

Reseptistä tulee kaksi 1 litran leipää tai yksi 2 litran leipä

image

Tarvitset:
5 dl Myllyn paras erikoisvehnäjauhoja
2 dl Myllyn paras graham täysjyvävehnäjauhoja
3 dl Myllyn paras ruisvehnäjauhoja
2 1/2 dl Myllyn paras ruishiutaleita
1 dl Myllyn paras kauraleseitä
1 tl suolaa
4 tl ruokasoodaa
1 l piimää
2 dl siirappia
(Rasvaa + hiutaleita leipävuokaan)

Voitele ja jauhota leipävuoka tarvittaessa. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita kaikki kuivat aineet huolellisesti keskenään ja lisää piimä ja siirappi. Kaada taikina vuokaan/vuokiin ja paista alimmalla tasolla n.1 1/2 tuntia.

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo