14.5.2015
1 pienempi uunivuoka 16-20 palaa
3 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
n.7 dl vehnäjauhoja
Päälle:
1/2 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl kuivattua timjamia
ripaus sitruunapippuria
+ 2 tuoretta tomaattia, 1 punasipuli, suolaa
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, ja ripottele joukkoon hiiva. Lisää sekaan myös suola, oliiviöljy ja hunaja. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaksi (n.10 min). Taikina pitää olla vähän tahmeaa, mutta ei mahdotonta poistaa sormista. Anna kohota noin tunnin verran.
Sekoita päällyste sillä välin kun taikina kohoaa. Murskaa valkosipulinkynnet pieneen kulhoon, lisää oliiviöljy ja mausteet. Viipaloi punasipuli ja tomaatit.
Kumoa kohonnut taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (23x33cm) Öljyä varmuuden vuoksi vuoka! Anna kohota vuoassa n.45 min. Paina pieniä kuoppia öljytyillä sormilla leipään ja voitele öljysekoituksella. Ripottele päälle sipulisuikaleet, tomaatit ja runsaasti sormisuolaa! Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n.15 min.
Anna jäähtyä hieman ja tarjoile esim. keiton kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä