Kinuskileipomo lintzu

Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat Nähty 5946 kertaa
 
14.05.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIFocaccia


Jos joku kaipaa ihanaa, pehmoista ja maukasta leipää, niin tässä on resepti sellaiseen! Eli kyseessä on italialainen focaccia 😀 Päälle voi panna mitä tahtoo, esim. tomaattia, oliiveja, yrttejä tai sipulia, tai sekoituksen monista aineksista. Perinteiseen focacciaan kuluu tosin tuore rosmariini, oliivit, oliiviöljy ja merisuola.

1 pienempi uunivuoka 16-20 palaa

image

3 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
n.7 dl vehnäjauhoja

Päälle:
1/2 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl kuivattua timjamia
ripaus sitruunapippuria

+ 2 tuoretta tomaattia, 1 punasipuli, suolaa

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, ja ripottele joukkoon hiiva. Lisää sekaan myös suola, oliiviöljy ja hunaja. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaksi (n.10 min). Taikina pitää olla vähän tahmeaa, mutta ei mahdotonta poistaa sormista. Anna kohota noin tunnin verran.

Sekoita päällyste sillä välin kun taikina kohoaa. Murskaa valkosipulinkynnet pieneen kulhoon, lisää oliiviöljy ja mausteet. Viipaloi punasipuli ja tomaatit.

Kumoa kohonnut taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (23x33cm) Öljyä varmuuden vuoksi vuoka! Anna kohota vuoassa n.45 min. Paina pieniä kuoppia öljytyillä sormilla leipään ja voitele öljysekoituksella. Ripottele päälle sipulisuikaleet, tomaatit ja runsaasti sormisuolaa! Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n.15 min.
Anna jäähtyä hieman ja tarjoile esim. keiton kanssa.