18.7.2016
Pohja
2½dl riisimuroja
100g valkosuklaata
Täyte
10 liivatelehteä
4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 dl vaniljajugurttia
1 ¼ dl tomusokeria
250g mustikoita
¾ dl marjamehua (itse käytin mehua joka mustikoista irtosi niiden sulaessa)
Koristeeksi
Mustikoita
Valkosuklaata
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vuoraa 18cm vuoka leivinpaperilla. Itseltäni löytyy reunavuoka, jossa todella korkeat reunat, jonka avulla saa tehtyä korkeita kakkuja. Jos sellaista ei löydy kannattaa käyttää reunakalvoa jotta saa kakkuun korkeutta!
Sekoita sulatettu valkosuklaa riisimuroihin ja levitä tasaiseksi kerrokseksi kakkuvuuan pohjalle. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa sillä aikaa kun teet täytteen.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää vaniljajugurtti ja siivilöi joukkoon tomusokeri. Soseuta mustikat ja sekoita täytteeseen.
Kuumenna mehutiiviste kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet ja sekoita täytteeseen.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin kolme tuntia. Koristele kakku tuoreilla mustikoilla ja rouhitulla valkosuklaalla!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos Kinuskiemo kommentistasi!