16.10.2016
Kakkupohja
75g voita
4½dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
1½tl leivinjauhetta
1½tl ruokasoodaa
4dl sokeria
2 kananmunaa
2 1/4dl maitoa
1½dl kuumaa espressoa
Suklaa- espressokuorrute
200g tummaa suklaata
300g huoneenlämpöistä voita
3½dl tomusokeria
1½dl kaakaojauhetta
1 vaniljatangon siemenet
4rkl espressoa
Vaniljavesi
1dl vettä
1tl vanilja- aromia
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla kaksi 15cm kakkuvuokaa.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Siivilöi kulhoon kaikki kuivat aineet paitsi sokeri. Lisää loput aineet ja vatkaa taikina sileäksi. Jaa taikina vuokiin ja paista noin 30min.
Valmista kuorrute. Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää tomusokeri ja kaakaojauhe vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja vaniljatangon siemenet ja sekoita hyvin. Lisää espresso vähitellen ja vatkaa pari minuuttia kunnes kuorrute on sileää ja kiiltävää.
Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat puoliksi. Ota ensimmäinen kakkupohja kakkualustalle ja kostuta se vaniljavedellä. Levitä päälle tasainen kerros kuorrutetta. Toista, kunnes kakku on täytetty. Laita päällimmäinen kakkupohja kakun päälle leikkauspinta alaspäin, jotta tasainen puoli jää ylöspäin. Levitä loppu kuorrutteesta tasaisesti kakun ympärille.
Koristele haluamallasi tavalla! Itse käytin koristeluun sulatettua valkosuklaata, kaakaolla maustettua kermavaahtoa ja murskattuja suklaamarenkeja 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä