3.9.2016
Pohja
3 kananmunaa
140g sokeria
70g perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte
1prk Alpro vispautuvaa soijavalmistetta (tai ihan vaan tavallista kermistä!)
(Maidotonta) vaniljakreemijauhetta
Kostuttamiseen vaniljamaitoa -> sekoita maitoon vaniljauutetta/sokeria
Omenat kakkupohjaan, täytteeseen ja koristeluun
8-10kpl kotimaisia omenoita
2dl sokeria
kanelia maun mukaan
Valmista ensin omenat. Leikkaa omenat siivuiksi ja paista pannulla yhdessä sokerin ja kanelin kanssa. Paista omenoita kunnes ovat pehmenneet, siten että ne vielä pitävät muotonsa.
Valmista kakkupohjat. Lämmitä uuni 250 asteeseen ja voitele neljä 15cm vuokaa. Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon perunajauhot ja leivinjauhe ja vatkaa sileäksi taikinaksi. Jaa taikina vuokiin ja laita jokaiseen vuokaan muutamia paistettuja omenaviipaleita. Paista pohjia n. 5min. Anna pohjien jäähtyä kunnolla ennen kakun kokoamista.
Kokoa kakku. Vatkaa ensin kermavaahto ja sekoita siihen vaniljakreemijauhetta jämäköittämään vaahtoa. Kostuta kakkupohja vaniljamaidolla, levitä kerros kermavaahtoa ja ripottele päälle vielä paistettuja omenaviipaleita. Täytä loput kerrokset samalla tavalla. Kuorruta kakku jäljellä olevalla kermavaahdolla ja koristele lopuilla omenaviipaleilla!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä