19.6.2016
16 sämpylää
5dl kädenlämpöistä vettä
2tl suolaa
1rkl hunajaa
1pss kuivahiivaa
1dl auringonkukansiemeniä
4-5 porkkanaa raasteena
4dl sämpyläjauhoja
n. 7dl vehnäjauhoja
Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola ja hunaja. Sekoita joukkoon osa jauhoista sekä kuivahiiva. Vaivaa vähitellen loput jauhot mukaan. Vaivauksen loppuvaiheessa lisää porkkanaraaste sekä auringonkukansiemenet. Lisää tarvittaessa vielä jauhoja, porkkanaraasteesta irtoaa kuitenkin vähän nestettä joukkoon! Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Kumoa taikina pöydälle ja muotoile tangoksi. Jaa pötkö kahdeksaan osaan, ja nämä palat vielä puoliksi. Voit halutessasi pyörittää palat pyöreiksi sämpylöiksi tai pitää ne kantikkaina. Anna kohota 15-20 min.
Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Vinkki! Jos haluat lisää makua sämpylöihin kannattaa kohottaa taikina yön ajan jääkaapissa!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kotoisen herkullisen näköisiä sämpylöitä olet leiponut. Itsekin jätän sämpylät usein pyörittelemättä. Muotoilen taikinan kahdeksi pötköksi. Ne leikkaan paloiksi ja nostan palat pyörittelemättä pellille kohoamaan. Paistuneina näyttävät kotoisan rouheilta. Itse tehdyiltä ! 😉 Sinun sämpylöitäsi tekisi heti mieli maistaa. Tuon päällimmäisen halkaisisin sormin, sitten voita päälle ja Namskis! Ja sitten vielä toisen! 🙂