Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Pikku Myy

Juureen tehty ruisleipä

19.8.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20160818_172346_600x600.jpg

Ohje ruisjuuren tekoon löytyy täältä.

Juuren elvyttäminen
1. päivän ilta
Nosta 1dl juurta huoneenlämpöön noin tunniksi. Sekoita 1½dl kädenlämpöistä vettä ja 1½ ruisjauhoja juureen. Peitä astia kelmulla ja jätä huoneenlämpöön yön yli.

2. päivän aamu
Sekoita juureen 2dl kädenlämpöistä vettä ja 2dl ruisjauhoja. Peitä astia kelmulla ja anna käydä huoneenlämmössä 8 tuntia.

Elvytettyä juurta tulee ohjeesta n 5dl.

2 ruisleipää
4dl elvytettyä juurta
1½ tl suolaa
2dl kädenlämpöistä vettä
n. 6½dl ruisjauhoja

Sekoita elvytettyyn juureen suola ja vesi. Alusta jauhot vähitellen. Taikina saa jäädä pehmeäksi, joten älä lisää liikaa jauhoja! Ripottele hieman jauhoja taikinan päälle ja anna kohota lämpimässä paikassa n. 2 tuntia, tai kunnes taikina on kohonnut kunnolla.

Muotoile taikinasta ruisjauhon avulla kaksi pyöreää limppua. Ripottele pinnalle jauhoja ja kohota liinan alla 1-2 tuntia. Leivät ovat valmiita paistettavaksi, kun pinta on revennyt verkkomaiseksi.

Paista leipiä 225 asteessa 10 minuuttia. Laske sen jälkeen lämpötilaa 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä 50 minuuttia. Peitä paistetut leivät leivinliinalla, jotta kuori ei kovetu liikaa.

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20171210_142203_400x400.jpgPikku MyyJouluinen karpalo- kinuskikakku
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20170407_120622_324_400x400.jpgPikku MyyFerrero Rocher- suklaakakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20170304_184602_764_400x400.jpgPikku MyyOreo- kakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20161213_192755_400x400.jpgPikku MyyJouluinen piparminttukakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20161010_125124-1_400x400.jpgPikku MyyHerkkumarenkeja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20161015_191247_400x400.jpgPikku MyyPastellikakku
2

Kommentit (4)

Lindajohanna
Kinuskileipomo Lindajohanna
31.8.2016 11:34

Kiitos kinuskiemo!

Kinuskiemo
27.8.2016 20:14

Kyllä sinulla on leivänteko hallussa! Mahtavan näköisiä limppuja tuli nytkin uunista ulos. Niin hieno paistotulos! Tuollainen pinta on yleensä vain limpuissa leipomoliikkeiden vitriineissä. 🙂

Toivottavasti me mari-johannan kanssa pystymme sovinnossa jakamaan tuon voidellun viipaleen! 😉

Lindajohanna
Kinuskileipomo Lindajohanna
21.8.2016 17:16

Kiitos mari-johanna! Kerkesin jo jännittämään useaan otteeseen leipomisen aikana, että mitä jos juuri ei toimikaan toivotulla tavalla. Mutta onneksi se kohotti leivät juuri niin kuin pitikin, eikä yhtään harmittanut käyttää näiden tekemiseen useita tunteja 😊

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
20.8.2016 07:37

No,jos sulla aikaa menikin,mutta kyllä nuo kuvat kertovat sen totuuden, että olihan kaiken vaivan arvoiset! 🙂
Aivan mielettömän herkullisen näköiset leivät,jos vaan voisin kaapauksen tehdä,niin tuo voideltu pala olisi kyllä nyt minun…..

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa