8.7.2016
1 leipä
Esitaikina
1dl ruisjuurta
2½dl kädenlämpöistä vettä
1tl kuivahiivaa
1½dl grahamjauhoja
2dl vehnäjauhoja
2½dl täysjyvävehnäjauhoja
1tl suolaa
Valmista esitaikina. Sekoita kulhossa juuri, vesi, hiiva, sekä grahamjauhot. Peitä kulho kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä vähintään 6 tuntia.
Lisää esitaikinan joukkoon jauhot sekä suola ja vaivaa taikina tasaiseksi. Älä kuitenkaan vaivaa liikaa, täysjyväjauhot eivät kestä kovin pitkää vaivaamista! Muotoile leipä ja anna kohota liinan alla n. puoli tuntia.
Tee leipään viillot. Paista leipä 225 asteessa n. 30min. Uuniluukun voi avata 1-2 kertaa paistamisen aikana, ilma auttaa tekemään leivän kuoresta rapean!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ihanan näköinen leipä, maiskis! Tuohon ei tarvita kuin sipaus voita päälle ja taatusti vie kielen mennessään! 🙂
Ei ehkä hätäisen leivän leipojan unelma resepti mutta eikös sitä niin sanota että hitaasti hyvä tulee. 🙂