2.1.2017
Kakkupohja
340g voita
340g sokeria
6 kananmunaa
340g vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3rkl kermaviiliä
1tl vanilja- aromia
vihreää pastaväriä
Valkosuklaa- piparminttutäyte
150g voita
350g tomusokeria
100g valkosuklaata
2tl piparminttuaromia
(maitoa tarvittaessa)
Marenki- voikreemikuorrute
6kpl munanvalkuaisia
300g sokeria
500g huoneenlämpöistä voita
2tl piparminttuaromia
Vihreää ja punaista pastaväriä
Kostutus
2dl maitoa
2tl vanilja- aromia/sokeria/tahnaa
Valkosuklaa kuorrute
100g valkosuklaata
1dl kermaa
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla tai voitele kaksi 20cm kakkuvuokaa.
Tee kakkupohjat. Vatkaa voita muutama minuutti, kunnes se on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää sokeri ja vatkaa vielä muutama minuutti. Lisää munat seokseen yksi kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi. Lisää seokseen jauho, leivinjauhe, kermaviili ja vanilja- aromi ja kääntele tasaiseksi. Sekoita joukkoon vihreää pastaväriä, kunnes väri on haluamasi sävyinen. Jaa kakkutaikina vuokiin ja paista n. 35min.
Täytettä varten sulata valkosuklaa ja anna sen jäähtyä. Vatkaa voi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa sekaisin. Lisää jäähtynyt suklaa ja piparminttu- aromi ja sekoita tasaiseksi. Jos seos tuntuu liian jämäkältä, vatkaa joukkoon maitoa.
Valmista kuorrute. Erottele valkuaiset kuumuutta kestävään kulhoon ja lisää sokeri. Kuumenna vettä kattilassa ja nosta kulho kattilan päälle vesihauteeseen. Vatkaa käsivatkaimella kunnes kaikki sokerikiteet ovat sulaneet (tai seos n. 65 asteista). Nosta kulho pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi ja seos muistuttaa marenkimassaa. Seoksen jäähdyttyä vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen voi vähitellen pieninä paloina. Kun kaikki voi on lisätty, jatka vatkaamista vielä muutama minuutti. Jos seos juoksettuu, se on helppo korjata: jos seos on liian kylmää, vatkaa seosta hetki vesihauteen päällä. Jos taas seos on liian lämmintä, pidä kulhoa hetki jääkaapissa ja vatkaa sitten seos sileäksi. Lisää joukkoon piparminttu- aromi. Ota kolmasosa seoksesta erilleen ja värjää vihreäksi. Loput seoksesta värjää punaisella pastavärillä.
Kokoa kakku. Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat puoliksi. Laita puolikas kakkupohja alustalle, kostuta vaniljavedellä ja levitä kerros valkosuklaa- piparminttukreemiä. Täytä loput kakusta samalla tavalla. Kun koko kakku on täytetty, kuorruta kakku tasaisesti punaisella marenki- voikreemillä. Laita kakku jääkaappiin siksi aikaa kun teet valkosuklaa kuorrutteen.
Paloittele valkosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa ja kaada suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä kunnolla. Ota kakku jääkaapista, ja valuta valkosuklaata kakun reunoja pitkin. Levitä lopuksi valkosuklaata kakun päälle.
Pursota vihreästä marenki- voikreemistä kakun päälle joulukuusia. Koristele piparkakuilla ja karkkikepeillä!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Upea, raikkaan vihreä kuusimetsä on mitä sopivin aihe jouluaaton kakkuun. Kun saa kakkupalan mukana lautaselleen kuusen, tai osan siitä, maistaa joulun ja melkein tuntee jouluisen kuusentuoksun. Värikkäät karkkikepit ja kauniisti koristellut piparit tuovat iloa ja riemua tunnelmaan pöydän ympärillä.
Tässä kakussa joulu ei ole enää ovella, se on jo astunut sisään.
Hyvää Joulua sinulle! 🙂