17.8.2016
1 leipä
2½dl kädenlämpöistä vettä
1pss kuivahiivaa
1tl suolaa
1dl kaurahiutaleita
5-6dl hiivaleipävehnäjauhoja
2rkl öljyä
Sekoita keskenään kädenlämpöinen vesi, kaurahiutaleet, öljy sekä osa jauhoista joihin kuivahiiva on sekoitettu. Sekoita joukkoon loput jauhoista, sekä viimeiseksi suola. Vaivaa taikina tasaiseksi. Peitä liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi n. 45min.
Muotoile taikina pyöreäksi ja kohota uudestaan kohotuskorissa tai pellillä. Paista 200 asteessa n. 30 min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5686 tähteä
Maailman paras mutakakku
2837 tähteä
Mokkapalat
2576 tähteä
Brookies
1861 tähteä
Britakakku
1539 tähteä
Mahtava juttu mari- johanna! Itselläkin ostoslistalla tuo soikion mallinen kori, pitääkin käydä ohlssonilla katsomass! Ihana kuulla että leipä on onnistunut ja maistunut 🙂