25.7.2016
2 leipää
1. päivä
Esitaikina
1tl kuivahiivaa
125g vettä
125g ruisjauhoja
Sekoita hiiva, vesi ja ruisjauhot tasaiseksi seokseksi. Peitä kelmulla ja anna käydä huoneenlämmössä yön yli.
2. päivä
3tl kuivahiivaa
125g huoneenlämpöistä vettä
2rkl hunajaa
75g grahamjauhoja
250g vehnäjauhoja
2rkl oliiviöljyä
1rkl suolaa
100g auringonkukansiemeniä
Paahda auringonkukansiemeniä 200 asteisessa uunissa n.5min.
Vaivaa keskenään esitaikina, hunaja, hiiva, sekä jauhot. Lisää lopuksi öljy, suola sekä auringonkukansiemenet ja vaivaa taikina kunnolla tasaiseksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi n. 60min.
Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile haluamaasi muotoon. Peitä leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi n. 60min.
Lämmitä uuni 250 asteeseen. Paista leipiä ensin 5min, laske sitten lämpötilaa 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä n. 35min. Voit avata uuniluukun pari kertaa paistamisen aikana jotta leivän kuoresta tulee rapea.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Houkuttelevan näköisen leivän olet asettanut tarjolle, mukavasti siementen koristaman. Huomasin, että Kinuskileipomo maris ehti jo tätä testata, ja hyvät leivät uuni hänelle paistoi. Itse jäin aiemmin reseptiä lukiessani hätähousuna miettimään, että ei tule valmista samana päivänä. Sitten luin kommenttisi. Idea onkin se odotus. Kun leipää on ehtinyt/joutunut jo odottamaan, valmis leipä on todella ”tapaus”, iso nautinto. Kaksipäiväinen valmistusprosessi on vain suunnittelukysymys! 🙂