Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Pikku Myy

Auringonkukansiemenleipä

25.7.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20160725_133417_600x600.jpg

2 leipää

1. päivä
Esitaikina
1tl kuivahiivaa
125g vettä
125g ruisjauhoja

Sekoita hiiva, vesi ja ruisjauhot tasaiseksi seokseksi. Peitä kelmulla ja anna käydä huoneenlämmössä yön yli.

2. päivä
3tl kuivahiivaa
125g huoneenlämpöistä vettä
2rkl hunajaa
75g grahamjauhoja
250g vehnäjauhoja
2rkl oliiviöljyä
1rkl suolaa
100g auringonkukansiemeniä

Paahda auringonkukansiemeniä 200 asteisessa uunissa n.5min.

Vaivaa keskenään esitaikina, hunaja, hiiva, sekä jauhot. Lisää lopuksi öljy, suola sekä auringonkukansiemenet ja vaivaa taikina kunnolla tasaiseksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi n. 60min.

Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile haluamaasi muotoon. Peitä leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi n. 60min.

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Paista leipiä ensin 5min, laske sitten lämpötilaa 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä n. 35min. Voit avata uuniluukun pari kertaa paistamisen aikana jotta leivän kuoresta tulee rapea.

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20171210_142203_400x400.jpgPikku MyyJouluinen karpalo- kinuskikakku
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20170407_120622_324_400x400.jpgPikku MyyFerrero Rocher- suklaakakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20170304_184602_764_400x400.jpgPikku MyyOreo- kakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20161213_192755_400x400.jpgPikku MyyJouluinen piparminttukakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20161010_125124-1_400x400.jpgPikku MyyHerkkumarenkeja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22518_IMG_20161015_191247_400x400.jpgPikku MyyPastellikakku
2

Kommentit (5)

Kinuskiemo
1.8.2016 14:00

Houkuttelevan näköisen leivän olet asettanut tarjolle, mukavasti siementen koristaman. Huomasin, että Kinuskileipomo maris ehti jo tätä testata, ja hyvät leivät uuni hänelle paistoi. Itse jäin aiemmin reseptiä lukiessani hätähousuna miettimään, että ei tule valmista samana päivänä. Sitten luin kommenttisi. Idea onkin se odotus. Kun leipää on ehtinyt/joutunut jo odottamaan, valmis leipä on todella ”tapaus”, iso nautinto. Kaksipäiväinen valmistusprosessi on vain suunnittelukysymys! 🙂

Lindajohanna
Kinuskileipomo Lindajohanna
1.8.2016 07:51

Kiitos maris kommentistasi! Kiva kuulla, että sait tällä ohjeella rapeakuorisen leivän aikaiseksi 🙂

Itse tykkään tehdä leipiin viillot, mutta olen huomannut, että veitsen pitää olla erittäin terävä, jotta viillon saa tehtyä todella nopeasti. Minullakin kävi tämän leivän kohdalla pieni lässähtäminen, koska tylsän veitsen ansioista viiltojen tekemiseen meni liian kauan aikaa. Itseäkin jäi harmittamaan että pitikin tehdä ne viillot! Mutta ehkä seuraavalla kerralla taas muistaa ottaa sen terävän veitsen, tai sitten koristelee leivän jotenkin toisella tavalla 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
31.7.2016 22:40

Tervehdys taas Lindajohanna! Tämä sinun leipäsi jäi minua niin houkuttelemaan, että ihan oli ryhdyttävä pitkästä aikaa omin käsin leipätaikinaa vääntämään. 🙂
Vielä on aikalailla hakusessa minulla leivänteko ja se näppituntuma puuttuu. Mutta ihan kelvollisesti kuitenkin onnistuin. Ikinä en ole ainakaan näin rapeakuorista leipää onnistunut tekemään!
Yksi ongelma minulla liittyy kohonneen leivän päälle tehtäviin viiltoihin (sinäkin ilmeisesti ne teit?). Nytkään en meinanut uskaltaa tehdä lainkaan, kun joskus aiemmin leivät ovat lässähtäneet tyhjiksi kuin ilmapallot viiltojen vetämisen seurauksena. Ja niin näytti käyvän nytkin. Siksi jätin viillot puolitiehen ja lykkäsin leivät äkkiä varovasti uuniin. En tiedä onko vika vaivaamisessa, kohottamisessa, veitsessä vai missä. Mutta se ei taida selvitä kuin kokemuksen kautta. 🙂
Mutta kiitos sinulle tästä ohjeesta!

Lindajohanna
Kinuskileipomo Lindajohanna
28.7.2016 20:38

Kiitos maris! Itse olen tykästynyt leivän tekoon. Mitä pidempään joutuu leipää tekemään, sitä palkitsevampi lopputulos 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
26.7.2016 18:46

Onpas herkullisen näköistä leipää! Itse en ole mikään leiväntekijä. Joskus onnistuu, joskus ei. 🙂 Mutta tämä näyttää ja kuulostaa niin hyvältä, että heräsi kiinnostus taas leiväntekoonkin. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa