17.7.2016
Kakkupohja
3 kananmunaa
3dl sokeria
1dl vettä
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
½ sitruunan raastettu kuori
Lemon curd (n. 3dl)
1 ½dl sokeria
2 kananmunaa
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
50g huoneenlämpöistä voita kuutioina
Kostutus
½ limen mehu
½dl vettä
Sitruskerma
4dl kermaa
1dl lemoncurdia
2rkl sokeria
Pensasmustikoita
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Voitele 5kpl 15cm kakkuvuokia. Jos haluat leveämmän kakun, reseptistä saa myös hyvin 20cm vuoalla kolmikerroksisen kakun!
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Kuumenna 1dl vettä ja sekoita se muna- sokerivaahtoon. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet yhteen ja siivilöi muna- sokerivaahtoon ja kääntele varovasti joukkoon. Kumoa taikina kakkuvuokiin ja paista n. 15min.
Valmista seuraavaksi lemon curd. Laita sokeri ja munat sekä sitruunan mehu ja kuoriraaste kuumuutta kestävään kulhoon. Sekoita seosta vesihauteen yllä joko käsivatkaimella tai vispilällä. Sekoita seosta jatkuvasti, kunnes se paksunee (5-10min). Ota kulho pois vesihauteesta ja sekoita joukkoon kuutioitu voi. Lemon curd säilyy jääkaapissa tiiviissä purkissa noin viikon, joten voit tehdä kakun täytteet jo hyvissä ajoin!
Jäähdytä pohjat kunnolla ennen täyttämistä. Laita ensimmäinen osa kakkuvadille, kostuta limevedellä ja levitä päälle kerros lemon curdia ja hieman sitruskermaa. Jatka näin, kunnes koko kakku on täytetty. Päällystä kakku lopulla sitruskermalla ja koristele runsaalla kädellä pensasmustikoita! Tässä kakussa koristeena vielä siskon sokerimassasta tehdyt sitruunalohkot.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä