24.12.2015
Minttusuklaajuustokakku
Pohja:
200 g Ballerina-suklaatäytekeksejä
50 g 70% tummaa minttusuklaata (esim. Fazer: Pure dark, Twist of mint)
Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl luumuhilloa (tähtitorttuihin käytettävää)
n. 280 g tummaa suklaata
16 kpl (n. 130 g) After Eight -suklaakonvehteja
Pinnalle:
8 kpl (n. 65 g) After Eight -suklaakonvehteja
minttuisia karkkeja
muutama pala suklaata
Irtopohjavuoka n. 22-24 cm
Leikkaa leivinpaperista, irtopohjavuoan pohjaa muottina käyttäen, vuoan kokoinen pyöreä pala. Kokoa vuoka ja laita leivinpaperi vuoan pohjalle.
Murskaa keksit ja sulata minttusuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaa keksimurskaan ja painele murska irtopohjavuoan pohjalle.
Pilko täytteeseen tulevat After Eightit rouheeksi (n. 2 mm x 2mm paloja)
Vatkaa kerma ja sekoita vaahtoon tuorejuusto ja luumuhillo.
Sulata tumma suklaa mikrossa ja sekoita vaahtoon, kunnes väri tasoittuu.
Lopuksi pyöräytä joukkoon After Eight -muru ja kaada täyte vuokaan. Täytettä kannattaa jonkin verran tasoittaa, koska valmiiksi paksu täyte ei tasoitu kovin paljoa hyytymisen aikana.
Täyte hyytyy noin kolmessa tunnissa.
Koristelu:
Pursotin kuvion tummalla suklaalla täytetyllä minigrip-pussilla, jonka nurkkaan oli leikattu pieni reikä. Minun suklaani ei ollut tarpeeksi sulaa, koska suklaan palat tukkivat välillä reiän. Lopuksi asettelin karkit, after eightit sekä rouhimani loput suklaat kakun päälle symmetrisesti. Jälkeenpäin mietin, että myös kivettömät kuivatut luumut olisivt sopineet koristeluun ja antaneet kakulle lisää luumun makua.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä