12.4.2016
5 dl maitoa
puolikas hiiva
3 tl suolaa
0.5 dl öljyä
8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
5 dl sämpyläjauhoja
kananmuna
juustoa
Tässä voi soveltaa mielensä mukaan. Maidon voi vaihtaa veteen ja jauhojen välillä määriä voi vaihdella uskaliaasti. Voiteluun kananmunan sijasta voi käyttää halutessaan vettä. Hiivan voi sekoittaa kylmään tai käden lämpöiseen veteen tai maitoon. Mikäli käytät kuivahiivaa, niin sekoita se jauhojen kanssa.
Ohje kuuluu seuraavasti:
Laitan kuumaa vettä altaaseen ja siihen kulhon, jossa maito on lämpenemään hetkeksi. Seuraavaksi hiiva sekoitetaan rauhallisesti maitoon, jonka jälkeen suola, öljy ja jauhot. Taikina on valmis kun se ei enään tartu kulhon pintaan, eli jauhoa saattaa kulua hieman enemmän kuin ohjeessa. Kulhon päälle kelmu ja liina ja antaa taikinan kohota rauhassa 1-2 tuntia. Sitten ota taikina, jaa se neljään osaan ja tee niistä pellin mittaisia pötkylöitä. Voitele nämä pötkylät ja ripottele päälle juustoraastetta. Laita uuniin toiseksi ylemmälle tasolle ja paista noin 10-13 minuuttia 250 asteen lämpötilassa. Anna hieman aikaa jäähtyä, ennen kuin alat herkuttelemaan, ettei se vie kieltä mennessään.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Juu pieni varoituksen sananen 🙂