15.8.2014
Pohja : Kostutus : Täyte : Pinnalle :
4 kananmunaa, 1 ½ dl spritea 5 liivatetta mustikoita
1 ½ dl sokeria 5 dl vispikermaa valkosuklaata
1 dl perunajauhoja 2 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja ½ dl tomusokeria
2 tl leivinjauhetta 1 rkl vettä
100g leivonta valkosuklaata
180g mustikoita
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot erillisessä astiassa ja siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon.
Kaada uuni pellille ja paista uunissa n. seitsemän minuuttia ( uunista riippuen)
Leikkaa leivinpaperista pellin kokoinen pala ja laita pöydälle valmiiksi.
Ota taikina uunista ja käännä valmiiksi leikatulle leivinpaperille ja anna rauhassa jäähtyä.
Piatä liivatteet kylmään veteen likoamaan ja ala survoa mustikoita. Pakko mustikoita ei ole survoa, mutta väri pääsee paremmin tulemaan, eikä taikinaan jää sattumia. Jos survot, suosittelen paperi lautasta ja erillistä purkkia , johon voit survotut marjat pistää.
Sulata leivonta valkosuklaa microssa tai liedellä. Eroa niillä ei muuten ole, liettä käyttäessä täytyy vain kattila tiskata. 🙂
Vaahdota vispikerma ja lisää siihen vaniljasokeria ja tomusokeri.
Kuumenna vesi ja liota siihen liivatteet.
Sekoita vaahdon joukkoon ensin mustikat ja valkosuklaa ja sitten liivate vesi.
Sekoita kaikki hyvin yhteen ja kostuta nyt jäähtynyt pohja spritellä.
Laita taikina takaisin pellille (leivinpaperin kera) , ettei täyte valu ja kaada täyte taikinan päälle.
Laita pelti jääkaappiin jähmetymään. Kun pinta on jo vähän kovettunut koristele ja anna jähmettyä kokonaan.
Voit leikata palat minkä kokoisiksi tahansa, itselläni palat olivat 4×7.
Tarjoile ja nauti!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä