Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Apulaiskeittiö

Valkosuklaa-mustikka leivokset

15.8.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18865_1408370273780_600x600.jpg

Pohja :                                     Kostutus :                       Täyte :                                            Pinnalle :

4 kananmunaa,                    1 ½ dl spritea             5 liivatetta                                     mustikoita
1 ½ dl  sokeria                                                            5 dl vispikermaa                          valkosuklaata
1 dl perunajauhoja                                                     2 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja                                                       ½ dl tomusokeria
2 tl leivinjauhetta                                                       1 rkl vettä
100g leivonta valkosuklaata
180g mustikoita

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot erillisessä astiassa ja siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon.
Kaada uuni pellille ja paista uunissa n. seitsemän minuuttia ( uunista riippuen)
Leikkaa leivinpaperista pellin kokoinen pala ja laita pöydälle valmiiksi.
Ota taikina uunista ja käännä  valmiiksi leikatulle leivinpaperille ja anna rauhassa jäähtyä.

Piatä liivatteet kylmään veteen likoamaan ja ala survoa mustikoita. Pakko mustikoita ei ole survoa, mutta väri pääsee paremmin tulemaan, eikä taikinaan jää sattumia. Jos survot, suosittelen paperi lautasta ja erillistä purkkia , johon voit survotut marjat pistää.
Sulata leivonta valkosuklaa microssa tai liedellä. Eroa niillä ei muuten ole, liettä käyttäessä täytyy vain kattila tiskata. 🙂
Vaahdota vispikerma ja lisää siihen vaniljasokeria ja tomusokeri.
Kuumenna vesi ja liota siihen liivatteet.
Sekoita vaahdon joukkoon ensin mustikat ja valkosuklaa ja sitten liivate vesi.
Sekoita kaikki hyvin yhteen ja kostuta nyt jäähtynyt pohja spritellä.
Laita taikina takaisin pellille (leivinpaperin kera) , ettei täyte valu ja kaada täyte taikinan päälle.
Laita pelti jääkaappiin jähmetymään. Kun pinta on jo vähän kovettunut koristele ja anna jähmettyä kokonaan.
Voit leikata palat minkä kokoisiksi tahansa, itselläni palat olivat 4×7.
Tarjoile ja nauti!

Kategoriat

KääretortutLeivoksetMakeat piirakatMuuta makeaa

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18865_Snapchat-1200487675_400x400.jpgApulaiskeittiöNutellajuustokakku twistillä
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18865_20150715_215618_400x400.jpgApulaiskeittiöKinuskikakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18865_IMG_20150704_142336_400x400.jpgApulaiskeittiöVadelma-suklaapiiras
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18865_IMG_20150630_173516_400x400.jpgApulaiskeittiöOmenakeikauskakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18865_IMG_20150613_133523_400x400.jpgApulaiskeittiöHelpot mansikkamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18865_IMG_20150605_081227_400x400.jpgApulaiskeittiöKuningattaren rahkakakku

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa