13.3.2015
Aineet:
2 kananmunaa
3dl sokeria
3½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1rkl kaakaojauhetta
½tl suolaa
1tl vaniljasokeria
1rkl valkoviinietikkaa
1dl rypsiöljyä
2dl piimää
2rkl punaista elintarvikeväriä
Tuorejuustotäyte:
200g maustamaonta tuorejuustoa
75g meijerivoita
100g tomusokeria
1tl vaniljasokeria
Koristeluun:
marjoja maun mukaan
Ohjeet:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen, ja rasvaa sekä jauhota kakkuvuoka, joka on noin 1.5 litran vetoinen.
Vaahdota sokeria ja kananmunat . Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kipossa ja lisää vaahtoon.
Lisää jauho-munasokerivaahtoon valkoviinietikka, piimä, öljy ja elinatrvike väri ja sekoita seos tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin neljäkymmentä minuuttia.
Jätä kakku hetkeksi vuokaan ja kumoa leivinpaperille. Anna jäähtyä.
Tuorejuustotäyte:
Vaahdota voi ja tuorejuusto. Lisää vaniljasokeri ja siivilöi mukaan tomusokeri.
Sekoita seos tasaiseksi massaksi.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Levitä täytettä ydelle pohjalle ja aseta toinen pohja päälle.
Levitä senkin päälle kuorrutusta. Lisää lopuksi ylin kakkulevy ja kaavi sen päälle loput täytteestä.
Koristele lopuksi koko kakku haluamillasi marjoilla ja nauti!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä