Kinuskileipomo Apulaiskeittiö

Kategoria: Amerikka-tempaus,  Makuja maailmalta,  Muut juhlapöydän kakut,  Täytekakut Nähty 4296 kertaa
 
13.03.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIRed velvet kakku


Olen monta kertaa televisiosta nähnyt kokkien ja leipureiden tekevän kyseistä kakkua. Kiinnostus on herännyt kakkuun jo aijemmin mutta vasta nyt Amerikka-tempauksen myötä sain otettua itseäni niskasta kiinni ja koitettua kakkua. Tekeminen oli helppoa ja vaivatonta, joten juuri minun tyylinen kakku. 🙂 Resepti on tässä ja toivon, että nautit. Jos katsoo kuvaa tarkkaan huomaa, että siinä ei ole kerroksia. Pohja jäi litteäksi, koska vuoan koko oli liian iso, eikä kakkua enää voinut leikata 🙁 Maku oli kyllä sitäkin parempi.

20150312_162144

Aineet:

2 kananmunaa
3dl sokeria
3½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1rkl kaakaojauhetta
½tl suolaa
1tl vaniljasokeria
1rkl valkoviinietikkaa
1dl rypsiöljyä
2dl piimää
2rkl punaista elintarvikeväriä

Tuorejuustotäyte:

200g maustamaonta tuorejuustoa
75g meijerivoita
100g tomusokeria
1tl vaniljasokeria

Koristeluun:

marjoja maun mukaan

Ohjeet:

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen, ja rasvaa sekä jauhota kakkuvuoka, joka on noin 1.5 litran vetoinen.
Vaahdota sokeria ja kananmunat . Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kipossa ja lisää vaahtoon.
Lisää jauho-munasokerivaahtoon valkoviinietikka, piimä, öljy ja elinatrvike väri ja sekoita seos tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin neljäkymmentä minuuttia.

20150312_164924

Jätä kakku hetkeksi vuokaan ja kumoa leivinpaperille. Anna jäähtyä.

Tuorejuustotäyte:
Vaahdota voi ja tuorejuusto. Lisää vaniljasokeri ja siivilöi mukaan tomusokeri.
Sekoita seos tasaiseksi massaksi.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Levitä täytettä ydelle pohjalle ja aseta toinen pohja päälle.
Levitä senkin päälle kuorrutusta. Lisää lopuksi ylin kakkulevy ja kaavi sen päälle loput täytteestä.
Koristele lopuksi koko kakku haluamillasi marjoilla ja nauti!