23.2.2018
Tarvitset neljään leivosvuokaan:
Keksejä (digestive tms) n.5 kpl
Rasvaa/voita (käytin itse Flora juoksevaa) noin 6rkl
Nutellaa n.2rkl
Kermaa 1dl
Liivatelehtiä 2kpl
Vettä
Helpohko ohje:
Laita liivatteet valmiiksi likoamaan kylmään veteen.
Päällystä leivospurkit leivinpaperilla.
(Vinkki: kun olet saanut leivinpaperin leivosvuokaan, laita ympärille kumilanka, niin leivinpaperi pysyy aloillaan)
Murskaa keksit hienoksi ja annostele tasaisesti kaikkien vuokien kesken.
Lisää keksien päälle rasva, sekoita muruihin ja painele tasaiseksi.
Siirrä valmiit pohjat odottamaan syrjään.
Vatkaa kermasta kohtalaisen kova kermavaahto.
Jos olet sattumoisin nutellan suurkuluttaja ja olet jo avannut purkin, suosittelen notkistamaan nutellaa toisessa astiassa.
Jos olet edelleen nutellan suurkuluttaja, mutta otat uuden purkin käyttöösi, voit laittaa nutellan suoraan kermavaahtoon ja sekoittaa huolellisesti kerman sekaan.
Kiehauta kattilassa muutama ruokalusikallinen vettä, johon saat liivatteet liukenemaan.
Kaada liivateseos nutellavaahdon sekaan.
Annostele nutellavaahto vuokien kesken tasan.
Laita jääkaappiin kovettumaan.
Halutessasi koristele ja ota pois vuoasta. Ja jos on kiire herkutella, voit syödä sen suoraan purkista.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kuulostaa kivalta ohjeelta. Ja kuulostaa herkulliselta. 🙂 Ja on käytännöllistä: laske vieraat ja osaat tehdä oikean määrän! Oletko kokeillut silikonisiin leivosvuokiin? Ei tarvitsisi leivinpaperia? – Kauanko hyydytit jääkaapissa?
Houkutteleva leivos tuossa tarjolla!