3.11.2014
Pohja:
200g digestive-keksejä
100 g voita
Pannacotta-täyte:
4 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
4 dl täysmaitoa
2 ½ dl fariinisokeria
Vadelmahilloke:
½ tl rosmariinia
200 g vadelmia
4 rkl hillosokeria
4 tl sitruunamehua
Laita digestive-keksit pakastuspussiin ja painele murumaiseksi. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos tiiviisti kakkupohjavuokaan. Nosta pakastimeen puoleksi tunniksi, jotta pohja kovettuu.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kerma, maito ja fariinisokeri kattilaan. Kiehauta. Sekoita joukkoon liotetut liivatteet. Jäähdytä haaleaksi. Sekoittele välillä, jotta pintaan ei muodostu kuorta.
Kaada pannacotta-täyte kakkupohjavuokaan. Anna täytteen valua rauhallisesti ohuena nauhana, jotta se ei riko keksipohjaa. Nosta jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tunniksi.
Hienonna rosmariini huhmareella. Laita rosmariini, vadelmat, hillosokeri ja sitruunamehu kattilaan. Keitä hilloketta liedellä noin 5 minuuttia, kunnes se muuttuu paksummaksi. Anna jäähtyä.
Kaiverra hyytyneeseen pannacottaan sydämen/sydämmien muotoinen kolo. Täytä vadelmahillokkeella.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Kinuskiemo! Uusi puhelin ja uudet kujeet. 😉 Ehkä se pitää paikkaansa, että kuva kertoo enemmän, kuin sata sanaa.