11.6.2015
100g voita
1 kuppi sokeria
1 kuppi Sunnuntai vehnäjauhoja
1 kuppi puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 muna
1 1/2 prk Valion maustettua kuningatar-rahkaa
Vajaa kuppi sokeria
4 tl maissitärkkelystä
Laita voi hyvissä ajoin pöydälle ennen kuin aloitat. Voin pitää olla niin pehmeää, että kun painat sitä kevyesti siihen jää kuoppa. Kaada voi astiaan, jossa aijot tehdä taikinan. Lisää sokeri ja jauhot siivilöiden. Nypi aineet seokseksi. Lisää rikottu kananmuna ja sekoita se taikinaan. Kaada taikinasta 2/3 voideltuun ja korputettuun vuokaan. Jätä 1/3 osa astiaan odottamaan. Ota toinen astia johon kaadetaan rahka, muna, sokeri ja maissitärkkelys ja sekoita ne hyvin sekaisin. Kaada rahkasekoitus taikinan päälle ja lisää loppu taikina palloina rahkan päälle. Paista uunista riippuen 175 asteessa noin puolituntia. Suosittelen odottamista seuraavaan päivään. Maku on silloin parhaimmillaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä